Ota maailmanloppu vastaan Metalheim-tunnelmissa, tahtia hakkaavat mm. Shining ja Ofermod

Jos maailma todella päättyy maya-kalenterin myytin mukaisesti perjantaina 21.12.2012, on loppu otettava vastaan asianmukaisissa merkeissä. Maailmanlopun Metalheim Festival marssittaa Nosturin lavalle pimeän profeettoja kautta pohjoisen ulottuvuuden, kun uusia levyjään juhlistavat ruotsalaiset Shining ja Ofermod, sekä suomalaiset Kuolemanlaakso ja ex-Enochian Crescent päättävät ajanlaskun raskaissa tunnelmissa.

Ruotsalainen Shining on yksi viime vuosikymmenen kiinnostavimpia, erikoisimpia ja ylistetyimpiä äärimetalliyhtyeitä. Keulahahmoonsa Niklas Kvarforthiin henkilöityvä orkesteri julkaisi kahdeksannen, Redefining Darkness -nimeä tottelevan albuminsa Spinefarmin kautta viime viikolla. Shiningin naapurikylä Norrköpingin Ofermod sen sijaan on 16-vuotisen historiansa aikana ehtinyt vasta toiseen levyynsä, joka sekin ilmestyi 26.10. Thaumieliksi ristitty tuotos on ehtinyt kerätä jo laajaa ylistystä black metalin ystävien keskuudessa yhtenä vuoden kovimmista tuotoksista.

Kotimaan edustuksesta Maailmanlopun Metalheim Festivalilla vastaavat marraskuussa debyyttialbuminsa julkaiseva Kuolemanlaako sekä uuden ajan edessä oleva, yksi maamme vanhimmista black metal -yhtyeistä, entinen Enochian Crescent, jonka uusi nimi on vielä toistaiseksi salaisuus.

KEIKKA
Pe 21.12.2012 Nosturi, Helsinki

LIPUT
Hinta 16€ + palvelumaksu, ennakot Tiketistä