Oranssi Pazuzu ja raastavan tunnelmoinnin maksimointi

Välillä kannattaa mennä keikalle täysin ex-tempore-meiningillä. Oranssi Pazuzu räjäytti minun ja Tompan tajunnan eilisellä Henry’s Pubin keikalla Helsingissä. Albumilta kuultuna OP vaikuttaa vain mielenkiintoiselta psykedeelisen rokin, punkin ja blackmetallin hybridiltä, mutta livenä bändi iski tajunnan toiselle puolelle. Bändin tunnelmallisesta metelöinnistä tuli mieleen monia legendaarisia rock-bändejä mm. Sielun Veljet, Circle  ja Mana Mana, sekä Pink Floydin parhaat puolet.

Bändin soundista teki omaleimaisen laulaja Jun-Hiksen blackmetal-vokaalit ja kosketinsoittaja EviLin monipuolinen efektimatto. Pimeän hohtoista musisointia säväytti erinomaiset valot, jotka nostivat entisestään synkkiä kappaleita uusille ulottuvuuksille. Kyllä tämän pitäisi kelvata myös mustan metallin ystäville, sillä paikoitellen keikka oli musiikiltaan tyylipuhdasta blackmetallia.

Valitettavasti eilisellä keikalla ei ollut mukana taltiointivälineitä, mutta onneksi YouTubesta löytyi kelvollista materiaalia Vastavirta-keikalta. Korppi-kappale päätti myös eilisen setin:

Lue myös Oranssi Pazuzu haastattelu ja Muukalainen puhuu -albumin arvio Noisesta.

Bändi seuraavaksi keikalla:
28.8 Pub Katse, Jyväskylä
16.9 Torvi, Lahti
23.9 Suisto-klubi, Hämeenlinna
9.10 Bar 15, Seinäjoki