One album wonder: Jontti ja Shaka

Yhden leyvn ihmeissä Suomi-räbää.

7. Jontti ja Shaka – Rata-äänite (2007)

2000-luku on ollut suomiräpin nousukiitoa. Tämä Jontin ja Shakan duona tekemä levy on toistaiseksi ainakin jäänyt tämän parivaljakon ainoaksi albumiksi. Spotify tosin näyttää heidän debyyttinsä albumina, mutta se on EP-kategoriassa. Lisäksi heiltä on tullut muutakin pienjulkaisuja viimeisin vuodelta 2018, joten jatkoa voi seurata.

Itse nostan Rata-äänitteen kotimaisen hiphopin klassikkojen kärkipäähän. Tässä tuotoksessa on kaikki kohdallaan heti Tuttuun tapaan -avausraidan ensimmäisestä iskusta lähtien ja se on edelleen täysin validia kamaa. Levyllä seikkaillaan Kalliossa “radalla” moneen otteeseen ja erilaisin lopputuloksin. Sinänsä tarjolla on hyvinkin perinteisiä suomalaisia juomalauluja räp-filtterin läpi katsottuna.

Tämän levyn jälkeen Jontti on tehnyt useitakin hyvin monelta kantaaottavia tuotoksia. Shaka on hieman kadonnut levykuvioista, mutta häntä on tosin kuultu paljon vierailijana monessakin yhteydessä. Tämä levy nosti omalla tsekkailukartalle myös julkaisijana toimineen 3rd Rail Musicin, joka sittemmin on julkaissut useita suomalaisen ug-hopin merkittävää levyä.

Tämän levyn pariin meikäläinen palaa tasaiseen tahtiin vuosi toisen jälkeen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.