On tätä odotettukin, viimein Blowup Festival lokakuussa

Henkilökohtaisesti ainakin olen jo pitkään odottanut milloin Blow Up That Gramophonen Esa Velkeajärvi päättää pistää kasaan jumitusfestarin Suomeen. Blow Up on tehnyt jo useamman vuoden ajan merkittävää työtä eri jumitusmetallibändien maahantuonnissa ja nyt viimein saadaan myös festari, Blowup Festival järjestetään Helsingin Korjaamolla lokakuun 16.-17. päivinä. Toivotaan tästä jokavuotista ja pikkuhiljaa tämä voisi kasvaa vaikka Suomen Roadburniksi.

Festivaalilla tulee esiintymään kymmenen bändiä, joista ensimmäiset kolme julkista ovat 40 Watt Sun, Ufomammut ja Kaleidobolt. Samalla myyntiin on saatu rajoitettu erä erittäin edullisia kahden illan early bird -festivaalilippuja á 40 euroa.

Doom-yhtye Warningin raunioille syntynyt 40 Watt Sun harjoittaa murskaavaa emotionaalista tunnelmointia. Kakkosalbumiaan valmisteleva brittitrio keikkailee harvoin, ja esiintyminen Blowup Festivalilla tulee olemaan syvä ja vahva kokemus. Lisäksi laulaja Patrick Walker ei epäröi laittaa itseään peliin ja avata henkilökohtaisia traumojaan 40 Watt Sunin biiseissä.

Suomalaisten rakastama ja suomalaisia rakastava Ufomammut vaappuu Helsinkiin kahden vuoden tauon jälkeen. Italialaisorkesteri yhdistelee avaruudellista psykedeliaa ja monumentaalisia riffejä ja tekee samalla kunniaa yön, aaveiden ja noituuden jumalattarelle.

Kolmas jo julkinen Blowup Festival -esiintyjä on tuore kotimainen psykedeelinen rockkone Kaleidobolt.

BLOWUP FESTIVAL
pe 16.10. & la 17.10.2015
Korjaamo (Vaunusali), Helsinki
Nyt myynnissä kahden illan spesiaalilippu 40 e + toimituskulut
ennakko: Tiketti