OMG(LOL), mitä tekis WKND:inä

Vantaa Luukin leirintäalueella järjestetään viikonloppuna ensimmäinen Weekend Festival (WKND), joka yrittää iskeä Suomessa festivaalikentässä melko harvinaiseen rakoon – WKND on selkeästi profiloitunut mainstream-festariksi, jossa rock on jätetty täysin sivuosaan.

Kolmelta lavalta on tarjolla hyvinkin tanssipainoitteista musiikkia, jota tukemaan on lähinnä kotimaasta hankittu jotain syystä myös rockimman tyylin akteja. En ihan ymmärrä esimerkiksi Poets of the Fallin ja Nimettömän kiinnityksiä festarille, mutta ilmeisesti radioiden soittolistoja on katseltu näidenkin nimien kohdalla.

Tämänhenkistä festaria ei Suomessa ole aikaisemmin järjestetty, joten on mielenkiintoista käydä katsastamassa millainen meno Suomessa oikein saadaan aikaan. Ainakin meikäläiselle tästä festarista tulee mieleen vain kaksi “sanaa” – OMG ja LOL.

Mutta mitä Luukissa sitten kannattaa tsekata. Tässä muutama poiminta.

Pe – NRJ stage – klo 18.00

Tämän hetken kuumin tanssittaja – dubstepin lähes yksinään mainstreamiin tuonut – Skrillex saadaan Suomeen ensimmäiselle festarikeikalle. Mies ehti vuosi sitten käydä jo pyörähtämässä The Circuksessa, mutta käytännössä koko dubstep räjähti vasta miehen vierailun jälkeen. Nyt miehen perjantain setti saa varmasti paljon isomman huomion. Skrillexissä on erikoista muuten se, että vaikka kaikki tuntuvat tietävän miehen, niin eihän hänellä oikeastaan ole julkaistuna kuin pari EP:tä ja niiltäkin vain yksi oikea hitti. Tämänhän kaikki loppujen lopuksi haluavat kuulla, eikö?

Pe – Weekend stage – klo 22.30

Mikä muuten on syynä siihen, että nykyään niin monen artistin pitää ottaa itselleen älyttömän pitkä nimi ja sitten lyhentää niin, että kukaan ei muista missä järjestyksessä ne kirjaimet ovat. Tähän yhtälöön sopii täydellisesti OFWGKTA eli Odd Future Wolf Gang Kill Them All. Los Angelesistä kotoisin oleva hip hop -kollektiivi, johon kuuluu niin paljon jäseniä, että hyvä jos tietävät itsekään ketkä Luukkiin matkaavat. Wu-Tang Clan -henkiset bileet todennäköisesti kuitenkin tarjolla tämän aktin puolesta.

Pe – Weekend stage – klo 17.00

Perjantaille voi listaan pistää vielä Stigin, joka uudella levyllään otti onnistuneen askeleen r’n’b:stä orgaanisempaan ja akustisempaan suuntaan. Jostain syystä nuo uudet versiot vanhoista ralleista kuulostavat vieläkin pervommilta, kun niitä ei vedetä läppä-r’n’b:nä. Punavuoren R. Kelly on ottanut viimein todella vaarallisen askeleen kohti sfäärejä, jossa Stig on vain Stig – kuka sitä Doggia enää kaipaa.

La – NRJ stage – klo 18.00

Lauantaille on varattu WKND:ssä popimpi kattaus perjantaihin verrattuna. Päivän voi aloittaa vaikka norjalaisella electro-pop-orkka Donkeyboylla. Toistaiseksi ainakin Norjassa ja Tanskassa jyrännyt orkesteri on saanut Suomessakin ainakin City Boy -biisinsä jonkinlaiseen kiertoon.

La – NRJ stage – klo 21.45

Illan pääesiintyjä Hurts on ehtinyt vakuuttaa keikoillaan Suomessa jo aikaisemminkin ja onhan bändin debyytti myynyt täällä jopa platinaa, mikä ei nykypäivänä ole enää kovin yleistä varsinkaan ulkomaiselle orkesterille. Mahtipontista synapoppia on siis varmasti jälleen tarjolla bändin tämän vuoden ainoalla Suomen-keikalla.

La – Weekend stage – klo 22.30

Illan voi lopettaa ruotsalaistahteihin. Tauolle vetäytyneestä Swedish House Mafiasta tuttu Sebastian Ingrosso on tehnyt paljon musiikkia useiden muidenkin artistien kanssa, mutta eiköhän Swedish House Mafiaakin kuulla miehen DJ-setissä. Kuullaankohan myös tämä perjantain pääesiintyjän David Guettan kanssa tehty How Soon Is Now?

BTW! Itse ainakin etsiskelin soittoaikatauluja todella pitkään tapahtuman kotisivuilta. Kyllä ne siellä on Info-sivulla aluekartta-linkin takana. Eihän nuo soittoajat nyt niin tärkeitä ole, että niitä kannattaisi mitenkään isosti ilmoitella.