Soulfly Tavastialla

Jump the fuck up!

Soulfly, Tavastia
17.06.2010
Kuvat: Eija Mäkivuoti
(kuvaa klikkaamalla isompi kuva)

Max Cavalera on melkoisen tuottelias metallilegenda. Vast´ikään julkaistu Omen-albumi on jo seitsemäs Soulfly-albumi reiluun kymmeneen vuoteen. Kaupan päälle velipojan Igorin kanssa puuhattu Cavalera Conspiracy albumi Inflikted ja syksyllä ilmestyvä, vielä nimetön Conspiracyn kakkoslevy. Lisäksi Soulfly on vieraillut lähes jokaisen levyn tiimoilta Suomessa keikoilla. Ei ole siis ihme, että kotimainen musiikkimedia on täysin unohtanut tämänkertaisen Soulfly-keikan. Tuorein albumi on taattua Cavalera-laatua ja se on helpoiten rinnastettavissa suoraviivaiseen Inflikted-albumiin, lukuun ottamatta perinteistä levyn päättävää nimikkoraitaa. Omen ei ole bändin parasta osaamista, mutta ei missään nimessä yhtyeen huonoin tekele. Tavastian keikalla albumi näytti kuitenkin kyntensä.

soulfly_tavastia971Keikka alkoi viime kiertueelta tutulta Blood Fire War Hate -huudatuksella, joka toimi pitkänä versiona silkkana yleisön lämmittelijänä, varsinkin kun keikalla ei ollut poikkeuksellisesti lämmittelijäbändiä. Corrosion Creeps vielä viritteli yleisöä, kunnes Prophecy avasi pellit ja yleisöön syntyi lähes koko etu-alueen kokoinen pitti, joka velloi käytännössä koko keikan loppuun asti. Keikalla kuultiin aiempaa tasaisemmin materiaalia koko Soulfly-tuotannosta ja pari pakollista Sepultura-numeroa, jotka olivat tällä kertaa Refuse/Resist ja käytännössä aina soitettava Roots Bloody Roots. Harmittavasti tällä keikalla ei kuultu Troops of Doomia, joka on kiertueella kuultu lähes jokaisella keikalla vahvistettuna Maxin pojan Igorin rumpaloinnilla. Sen sijaan Unleash-kappaleen laulusta vastasi Maxin veljenpoika Richie, jonka oma bändi Incite lämmitteli Soulflyta Conquer-albumin kiertueella. Soufly ei yleensä muiden lainabiisejä soita, joten keikan yllättävin veto oli Pantera-laina Walk, joka tosin sanoituksiltaan sopii täydellisesti Maxin omaan ideologiaan.

Haastattelin Maxia ennen keikkaa ja jo silloin hänen olemuksestaan oli aistittavissa kiertueväsymystä. Kiertueen muihin keikkoihin verrattu Tavastialla kuultiin selvästi lyhyempi keikka, mutta se mitä kuultiin varmasti riitti väsyneelle yleisölle, joka esimerkillisesti jaksoi pittailla lähes koko keikan. Jälleen kerran Soulfly toimitti herkut ja todisti bändin olevan huomattavasti vahvemmassa iskussa kuin nykyinen Sepultura, jonka livekunnon voi puolestaan todistaa juhannusattona Nummirockissa.  Sepulturan klassisen kokoonpanon re-unionista, Maxin Suomi HC-diggailusta, Omen-levyn taustoista ja tulevasta Cavalera Conspiracy albumista voitte kuunnella lisää Maxin haastattelussa N-vitamiini-ohjelmasta.

Bobby Burns tykittää

Bobby Burns tykittää

Soulfly, Tavastia
17.06.2010

(listasta voi puuttua pari kappaletta)

1. Intro
2. Blood Fire War Hate
3. Corrosion Creeps
4. Prophecy
5. Primitive/Drum-Jam
6. SeeknStrike
7. I And I
8. Babylon
9. Kingdom
10. Refuse/Resist (Sepultura cover)
11. Bloodbath & Beyond
12. Lotm/Walk (Pantera cover)
13. Porrada
14. Carved Inside
15. Arise Again
16. Unleash with Richie Cavalera on vocals
17. Roots Bloody Roots (Sepultura cover)
18. Jumpdafuckup / Eye for an Eye