Notkea Rotta ja Rane Raitsikka pumppaavat yhdessä puskissa

Notkeaan Rottaan liittyi kesällä 2011 suomalaisen punkin ja rockin elävä legenda Rane Raitsikka. Siitä käynnistynyt räjähdyksenomainen luovuustila purkautuu nyt ensimmäisenä yhteisenä levynä. 18.4. julkaistava yhtyeen viides levy Notkea Rotta laajentaa käsityksiä siitä mitä crossover-musiikki voi olla. Nyt ei puhuta räpistä, jossa on rockriffejä, vaan kokonaan uudesta musiikkityylistä. ”Kun elektroniseen liemeen on heitetty osa suomalaista punk- ja rockhistoriaa, Ranen kymmenien vuosien aikana maailmalla hautunut väkevä kitarasoundi ja kuuden Itä-Helsingin reikäpään älyvapaata tajunnanvirtaa, tuloksena on genre, joka mahtuu vain yhden nimen alle: musiikkia jossa räpätään”, tiivistää yhtye levyn reseptin.

”Levyntekoprosessi koki dramaattisen käänteen, kun Sam Yaffa kuuli vanhalta kaveriltaan Rane Raitsikalta tämän uudesta bändistä ja kysyi, voisiko hän soittaa bassoa jossain biisissä. Yaffa innostui koko levystä, yksi biisi vaihtui kahdeksaksi ja soittajan osa muuttui osasäveltäjäksi ja -sovittajaksi. Sen myötä levy sai ilmeikkään maailmanluokan gruuvin, jonka sävyä ja syvyyttä ei ole ennen Suomessa kuultu. Sävellyssessioissa palaset ovat loksahdelleet kohdalleen kuin itsestään ja tulokset ovat olleet maagisia.” Notkean Rotan toinen keulahahmo Rautaperse kuvailee albumin syntyprosessia.

Muina vierailijoina levyllä on Jenkeissä platinaa myyneen The Mighty Mighty Bosstonesin saksofonisti Kevin Lenear, vironvenäläinen sellisti Kullervo Rottapovitsh sekä kuuden sekunnin visiitin tekevä kotimainen surmacorelegenda Rytmihäiriö.

Ensimmäinen sinkku on nimeltään Pumpataan puskissa