Nosteessa oleva brittiyhtye Fink ensivisiitille Suomeen

Heinäkuussa julkaistavan uutuusalbumin myötä hurjassa nosteessa oleva brittiyhtye Fink saapuu 27. lokakuuta ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen. Kotimaansa ohella myös Keski-Euroopassa areenakeikkoja soittava kokoonpano nähdään Helsingissä bändin kansainväliseen suosioon nähden poikkeuksellisen pienessä klubiympäristössä Kuudennella Linjalla.

Fink on bändin nokkamies Fin Greenalliin personoituva brittiyhtye. Dj:nä ja tuottajana uransa aloittanut artisti on sittemmin siirtynyt indie- ja folk-henkisen musiikin pariin. José Gonzálezin, Prince of Assyrian ja Lambin hengenheimolainen oli elektroniseen ilmaisuun keskittyvän Ninja Tune -levymerkin (mm. The Cinematic Orchestra, Bonobo) ensimmäinen singer-songwriter -kiinnitys, ja nykyisin kolmikon levyt julkaisee Finkin ja Ninja Tunen yhteinen alamerkki R’COUP’D.

”Biscuits for Breakfast” -esikoislevynsä vuonna 2006 julkaisseelta Finkiltä on sittemmin ilmestynyt neljä muutakin studioalbumia sekä yhteisproduktioita esimerkiksi Amy Winehousen ja John Legendin kanssa. Parhaillaan yhtye valmistautuu heinäkuussa julkaistavan ”Hard Believer” -uutuuden ilmestymiseen. Hollywoodissa tuottaja Billy Bushin (mm. Foster the People, Beck) johdolla äänitetty kuutosalbumi soi edellislevyjen tapaan tiivistunnelmaisten downtempo-rytmien, Fin Greenallin omaleimaisen lauluäänen, akustisten kitaroiden ja elektronisten taustojen leikkauspisteessä. Levyä pohjustava single ”Looking Too Closely” on kerännyt runsaasti radiosoittoa myös Suomessa.

KEIKKA
Ma 27.10.2014 Helsinki, Kuudes Linja

LIPUT
Myyntiin ke 28.5.2014 klo 9.00
– ennakkoon Tiketistä alk. 17 EUR
– ovelta 18 EUR