Nightwishin Imaginaerum-elokuva julkistetaan suurkonsertissa

Nightwishin odotettu Imaginaerum-elokuva saa lentävän lähdön lauantaina 10. marraskuuta Helsingin Hartwall Areenalla. Yleisö saa samana iltana kokea sekä yhtyeen suurkonsertin että elokuvan maailmanensi-illan.
Maailmanlaajuisesti odotettu Nightwishin Imaginaerum on musiikkifantasia, joka henkii David Lynchin, Neil Gaimanin ja Cirque du Soleilin maailmoja. Elokuva on innovatiivinen yhdistelmä tarinaa ja musiikkia, eriskummallinen kertomus mielikuvituksen voimasta ja siitä, mikä elämässä on loppujen lopuksi tärkeintä.

Kanadassa kuvatun ja valmistuneen fantasiaelokuvan on ohjannut Stobe Harju ja tuottanut Solar Films. Imaginaerumin rooleissa esiintyvät myös Nightwishin jäsenet. Tarina pohjautuu Nightwishin voimahahmo Tuomas Holopaisen villiin visioon, joka syntyi vuonna 2007 Dark Passion Play -albumin jälkimainingeissa:

”Tuumin tapoja viedä bändin jo valtavan kunnianhimoiseksi ja rönsyileväksi paisunutta ilmaisutapaa edelleen seuraavalle tasolle, ja tällöin syntyi halu kertoa rakkaudella ja pieteetillä valmisteltu tarina.”

Elokuvan valmiiksi saattaminen on Holopaisen mukaan ollut kokemusrikas ja haasteellinen matka, joka on vaatinut työryhmäläisiltä vuosien jopa epäinhimillisiin mittoihin venynyttä omistautumista:

”Kaikille jo tässä vaiheessa pohjattomat kiitokset. Olemme yhdessä saaneet aikaiseksi jotain innovatiivista, eriskummallista ja ajatonta.”, Holopainen toteaa.

Imaginaerum ensiesitetään Hartwall Areenalla 10. marraskuuta. Ennen elokuvan maailmanensi-iltaa esiintyy itse Nightwish, viimeistä kertaa Suomen maaperällä tänä vuonna. Imaginaerumin valtakunnallinen elokuvateatterilevitys alkaa 23. marraskuuta.

Elokuvan ensi-iltaa edeltävänä päivänä, perjantaina 9. marraskuuta ilmestyy elokuvan virallinen soundtrack Imaginaerum By Nightwish – The Score. Levyllä on 13 uutta kappaletta, jotka ovat Petri Alangon huikeita uudelleentulkintoja Imaginaerum-levyn kappaleista.

TAPAHTUMA
La 10.11.2012 Hartwall Areena, Helsinki
Ovet klo 18.00, konsertti klo 20.00 ja elokuva klo 22.15

LIPUT
59€ + toimituskulut
Ennakkomyynti vain Menolipun verkkosivujen kautta Menoklubilaisille päättyy 6.9.2012 klo 15:00
Yleinen lipunmyynti käynnistyy Lippupisteessä ma 10.9. klo 9:00.