New waven ja elektronisen musiikin uranuurtajayhtye Ultravox palaa Suomeen uuden levyn kanssa

Lontoolainen new waven ja elektronisen musiikin uranuurtajayhtye Ultravox julkaisee tällä viikolla odotetun uuden studiolevynsä Brilliant, ja luvassa on myös liuta keikkoja uuden biisimateriaalin myötä. Muutamia vuosia sitten paluun keikkalavoille tehnyt bändi saapuu syksyllä myös Suomeen kahden vuoden tauon jälkeen. Ultravox nousee Helsingin Tavastian lavalle torstaina 18. lokakuuta. Keikan liput tulevat myyntiin Tiketissä keskiviikkona 30. toukokuuta.

Ultravox aloitti uransa uusromanttisen elektropopin saralla jo 70-luvulla. Yhtyeen syntetisaattorilla, punk-vivahteilla ja glamrockilla maustettu pop on inspiroinut vahvasti lukuisia artisteja ja bändejä ympäri maailmaa aina tähän päivään saakka. Ultravoxin klassisin kokoonpano, eli Midge Ure, Billy Currie, Warren Cann ja Chris Cross, kokosi rivinsä vuonna 2009 Return to Eden -nimellä kulkenutta kiertuettaan varten. Brittein-saarilta kiertue laajeni lopulta Euroopaan ja sai jatkoa vuoden 2010 puolella. Kiertueen toisen osuuden yhteydessä Ultravox nähtiin kehutuilla paluukeikoilla myös Helsingissä ja Turussa.

Nyt julkaistava Brilliant-albumi on yhtyeen ensimmäinen studiolevy 18 vuoteen ja seuraaja vuoden 1994 Ingenuity-albumille. Levy julkaistaan Suomessa tämän viikon keskiviikkona.

KEIKKA
To 18.10.2012 Tavastia, Helsinki
Ovet klo 20, ikäraja K-18

LIPUT
Myyntiin ke 30.5.2012 klo 9
35 euroa + toimituskulut Tiketin myyntipisteistä
Ovelta 38 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.