Neljäs Purple Night lauantaina

Perfect Strangers of Finland – PSOF ry jatkaa perinteeksi muodostuneiden Purple Night – tapahtumien järjestämistä. Lauantaina 14. tammikuuta Tavastialle kokoonnutaan Deep Purple -henkeä muistellen nyt neljättä kertaa.

Illan kaksimerkityksinen nimi “All Night Long” viittaa Rainbow´n albumiin Down to Earth vuodelta 1979 ja siihen, että illan aikana tullaan kuulemaan ainoastaan Rainbow´n musiikkia aikakaudelta 1975 – 1995. All Night Long -illan aikana Rainbow’n musiikkia ovat tulkitsemassa Suomesta koottua “Rainbow-eliittiä” sekä laulun että kitaroinnin muodossa. Solisteina toimivat Peter James Goodman (Conquest, Purple Society), Jukka Jay Lewis (Yö, OZ), Jukka Nummi (Myon, Rainbow Shakers, Angry Machine) ja jenkkivahvistus Tommy O (Red Car Driver, Rock Rooster). Solistit edustavat Suomen parhaimmistoa tulkitsemaan jokaisen Rainbow-solistin (Dio, Bonnet, Turner ja White) aikakaudelta olevia kappaleita.

Vierailevina kitaristeina esiintyvät Nikolo Kotzev (Brazen Abbot, Glenn Hughes, Joe Lynn Turner), Anssi Kela ja Juha Tikka (Shades of Purple). Jokainen valittu kitaristi edustaa omalla persoonallisella tavalla Rainbow-kitaristin Ritchie Blackmoren tyyliä.

Ja eihän melodista hardrockia esittävä ilta olisi mitään ilman taustalaulajia. Riitta “Ritchie Millhill” Myllymäellä ja Päivi “Daisy Pinehill” Petäjämäellä on molemmilla klassisen musiikin taustaa mm. oopperakuoroista ja he laulavat myös rockia ja kansanmusiikkia.

All Night Long -konsertin housebändi on tuttu jo viime vuodelta ja bändillä on erittäin läheinen yhteys Rainbow’ssa vaikuttaneisiin laulajiin. Housebändin jäsenet ovat soittaneet mm. Joe Lynn Turnerin, Graham Bonnetin ja Doogie Whiten Suomen kiertuebändeissä. Housebändin rummuissa “Lacu” Lahtinen (Popeda, Michael Monroe), kitarassa Mika “Lamppari” Lamminsivu, bassossa Klaus Wirzenius (Manzana, Pate Mustajärvi N.Y.T.-kiertue) ja koskettimissa Okke Komulainen (Leningrad Cowboys, Sleepy Sleepers, Bomfunk MC). Myös illan solistina toimiva Jukka “Jay” Lewis on soittanut Graham Bonnetin ja Joe Lynn Turnerin Suomen kiertuebändeissä.

Liput ennakkoon Tiketistä 13 euroa + toimituskulut, ovelta 15 euroa.