Tuska 2012 – Murskaamon ja Hybriksen Tuskaisimmat valinnat 2012 – Voita liput!

Noise.fi metallikanavat Hybris (doom/stoner/sludge) ja Murskaamo (death/grind/black) ovat noukkineet rusinat pullasta tämän vuoden Tuskasta ja listanneet mielenkiintoisimmat keikat tämän vuoden kinkereistä. Voit kuunnella mainittuja Tuska-poimintoja myös Spotify-soittolistana.

Mitä bändiä itse odotat eniten? Kommentoi tätä juttua Facebookissa tai jaa tämä artikkeli Noise.fi –sivun kautta. Palkintona arvotaan yksi kolmen päivän lippu Tuskaan. Osallistu kilpailuun viimeistään juhannuksen jälkeisenä maanantaina 25.6. Otamme yhteyttä voittajaan Facebookin välityksellä tiistaina, jotta voittajan lippu ennättää ajoissa postiin.

Ja sitten itse asiaan. Keikat ovat listattuna soittojärjestyksessä.

Lock Up (Inferno-stage pe 16.45)

Kaikki tietävät Tuskassa esiintyvän Napalm Deathin, mutta harva on ainakaan lavalla kuullut Shane Emburyn toista Tuskassa esiintyvää bändiä Lock Upia. Grindcoren superbändiksi ristitty bändi soittelee harvakseltaan keikkoja, joten tätä herkkua ei kannata missata.

Saint Vitus (Hellsinki-stage pe 17.00)

Perinteinen doom-metalli ei ole koskaan ollut näin suosittua. Saman on kokenut Saint Vitus ja etenkin yhtyeeseen palannut Wino, jonka maine doomin isähahmona on vahvistunut entisestään viime vuosien useiden Roadburn-festarikeikkojen myötä. Vituksen ensimmäinen uusi albumi 17 vuoteen, Lillie: F-65, oli pienoinen pettymys, mutta livenä tilanne voi olla täysin toinen.

Vorum (Musamaailma-stage la 13.45)

Ahvenanmaan lahja death metallille. Näin saastaisen raskasta ja likaista old school death metallia on tuskin paremmin Suomessa tehty. Odotamme edelleen kokopitkää jatkoa yhtyeen loistavalle Grim Death Awaits -EP:lle.

Afgrund (Musamaailma-stage la 17.30)

Afgrund on toinen Murskaamon grindivalinta näistä kekkereistä. Monikansallinen yhtye revitteli sellaisella raivolla debyytillään Vid Helvetets Grindar, jotta heinäkuussa ilmestyvää The Age Of Dumb -levyä odotellaan korvakäytävät verillä.

Victims (Musamailma-stage la 18.45)

Heti Afgrundin jälkeen samoilla lauteilla tylytystä jatkaa ruotsalainen Victims, joka tuuttaa crustahtavaa d-beat hardcorea 15 vuoden kokemuksella. Hurjasti keikkaileva bändi on hivenen monipuolistanut linjaansa tuoreimmalla A Dissident -albumilla, mutta keikalla pitti pyörii varmasti edelleen.

Skeletonwitch (Inferno su 15.30)

Jenkkiläinen Skeletonwitch yhdistelee taitavasti thrash-löylyihin löyhkäävää death metallia ja black metal -vaikutteita, unohtamatta traditionaalista heavy metallia. Bändiä ei siis kannata missata, jos omistat perinteiset rässiliivit tai muuten vaan lämpenet black/thrasille.

Baroness (Hellsinki-stage su 15.45)

Viime kesänä Ruisrokissa Suomi-kasteen hankkinut stonermetalliryhmä on juuri julkaisemassa todella odotetun Green & Yellow -albumin. Alkuaikojen perinteisemmät stoner-hidastelut ovat albumi albumilta kehittyneet mielenkiintoiseksi sopaksi progea, melodista heavya ja stoneria. Uutta albumia emme ole vielä kuulleet kokonaan, mutta ensimmäinen todistekappale uudelta albumilta lupaa varsin hyvää:

Jess & The Ancient Ones (Musamaailma-stage su 18.45)

Lisää kotimaista osaamista listalle tarjoilee muinaisen heavyn perinteestä ammentava Jess & The Ancient Ones. Noisessakin täydet pisteet saanut debyyttialbumi on kevään kohutuin tapaus.

Kuuntele lisää Tuska-poimintoja Spotify-listalta, vaikkakin valitettavasti kaikkia tässä mainittuja bändejä ei ole palvelusta saatavilla.