Multi-instrumentalisti Todd Rundgren saapuu Suomeen

 

toddrundgrenRock-maailman arvostetuimpiin kulttihahmoihin lukeutuva lauluntekijä ja multi-instrumentalisti Todd Rundgren saapuu keväällä Suomen-visiitille. Yhdysvaltalaistähti keikkailee Tavastia-klubilla, Helsingissä, tiistaina 28. toukokuuta. Keikan liput tulevat myyntiin Lippupalvelussa ja Tiketissä tämän viikon perjantaina 15. helmikuuta.

Todd Rundgren on onnistunut pitämään yllä kunnioitettavan laajaa fanisuosiota jo neljän vuosikymmenen ajan. Ennen soolouraansa philadelphialaislähtöinen Rundgren keräsi nimeä psykedeelistä bluesia soittaneessa Nazz-yhtyeessä, joka julkaisi kolme, pääosin Rundgrenin säveltämää albumia ennen hajoamistaan 1970-luvun alussa. Sooloura lähti käyntiin ”We Gotta Get You a Woman”-hitillä ja varsinainen läpimurto tuli vuoden 1973 tupla-albumilla ”Something/Anything?” ja erityisesti hiteillä ”I Saw The Light” ja ”Hello, It’s Me”.

Läpimurtonsa jälkeen Todd Rundgren on julkaissut lukuisia levyjä, mutta myös kunnostautunut levytuottajana. Rundgrenin kanssa yhteistyössä syntyneistä levyistä parhaiten tunnettu on varmastikin Meat Loafin ”Bat Out Of Hell”, jonka tekemisessä Rundgrenilla oli iso rooli. Soolouransa lisäksi Rundgren on niittänyt mainetta myös Utopia-yhtyeessään, joka teki paluun hyväntekeväisyyskiertueen muodossa vuonna 2011. Rundgren on tuttu myös Ringo Starr & His All Star Bandin ja The New Carsin riveistä. Uutta soolomateriaalia Roundgren on lupaillut julkaistavaksi vielä tänä keväänä.

Rundgrenin kiinnostuksenkohteisiin mahtuvat musiikin lisäksi myös tietokoneet, videotuotannot ja erilaiset animaatiot, ja mies päivittää edelleen myös omia nettisivujaankin. Rundgren tunnetaan myös siitä, että hän kasvatti Hollywood-näyttelijä “Steven Tylerin tytär” Liv Tylerin kuin omana tyttärenään.

KEIKKA
Ti 28.5.2013 Helsinki, Tavastia
Ovet klo 20, ikäraja K-18

LIPUT
Myyntiin pe 15.2.2013 klo 9
Toimituskuluineen alkaen 40,50 euroa Lippupalvelun myyntipisteistä tai alkaen 40 euroa Tiketin myyntipisteistä