Motown-legenda Lionel Richie ensi kertaa Suomeen

The Commodoresin riveistä maailmanmenestykseen noussut, lukuisista megahiteistään tunnettu Lionel Richie lukeutuu siihen nykyisin melko pieneen kansainvälisten tähtien joukkoon, joka ei ole kertaakaan konsertoinut Suomessa. Syksyllä tilanne vihdoin korjaantuu, kun Lionel Richie saapuu ensimmäistä kertaa esiintymään Suomeen. Odotettu ensivisiitti toteutuu Hartwall Areenalla, Helsingissä, sunnuntaina 14. lokakuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin maananataina 12. maaliskuuta Lippupisteessä.

Lionel Richie muistetaan erityisesti kappaleistaan, jotka ovat koskettaneet ihmisiä ympäri maailmaa ja soineet taustalla tärkeissä elämänvaiheissa: ensi kertaa suudeltaessa, ensimmäisissä sydänsuruissa, häissä morsiusparin ensitanssina ja niin edelleen. Richien tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuvat mm. ”Hello”, ”Say You, Say Me”, ”Dancing On The Ceiling”, ”Easy”, ”Three Times A Lady” ja ”All Night Long”. Hartwall Areenalla tullaankin lokakuussa kuulemaan upea valikoima Lionel Richien laajasta hittikavalkadista.

Lionel Richie julkaisee duetto-levynsä ”Tuskagee” maaliskuun 14. päivä. Richien kotikaupungin mukaan nimetty albumi on kokoelma hänen kansainvälisiä hittejään duetoituna nimekkäiden country-tähtien kanssa, kuten Shania Twain, Willie Nelson ja Kenny Rogers. Richien mukaan levytysprojekti sai alkunsa, kun hän huomasi miten hänen kappaleensa muotoutuvat täydellisesti myös country-genreen.

Lionel Brockman Richie Jr. syntyi vuonna 1949 ja kasvoi kuunnellen countryä, gospelia, R&B:tä ja klassista musiikkia. Opiskeluaikoinaan Richie oli mukana perustamassa The Commodoresia, josta tuli ensilevynsä jälkeen yksi Motown Recordsin tähtinimistä. 80-luvun alkuvuosina Lionel Richie siirtyi soolouralle, joka on jatkunut menestyksekkäänä aina tähän päivään saakka. Richie on myynyt yli 100 miljoonaa albumia ja hänellä on 22 Yhdysvaltain albumilistan kärkikymmenikköön yltänyttä hittiä. Lukuisia kertoja palkittu Richie on voittanut mm. Oscarin ”Say You, Say Me” -hitistään, joka soi Porissa ja Helsingissäkin kuvatussa ”White Nights” -elokuvassa. Mies myös tunnetaan laajamittaisesta hyväntekeväisyystyöstään esimerkiksi erilaisten luonnonkatastrofien uhrien hyväksi.

KONSERTTI
Su 14.10.2012 Helsinki, Hartwall Areena
Ovet klo 18:00

LIPUT
Myyntiin ma 12.3.2012 klo 9
69 / 65 / 59 euroa + mahd. toimituskulut Lippupisteen myyntipisteistä