Morricone-reissu, osa 2: The Marseille Connection

Tältä näyttää siis Provencen Marseille, jonka hieman epäreilusti liittää oitis erinäisiin järjestäytyneestä rikollisuudesta kertoviin elokuviin. Mutta minkäs teet. Olihan kaupunki todellisuudessakin ensimmäisiä ja suurimpia Euroopan portteja Turkista salakuljetuille huumeille. Ja täältä kuten, Kovaotteisissa miehistäkin käy ilmi, kamaa vietiin myös Yhdysvaltoihin.

ficheSaapuessani Marseilleen keskustaan Etelä-Ranskan kesä ja välimerellinen ilmasto iskeytyy vasten näköä. On muuten kuuma! Harhailen helteisessä iltapäivässä parisen tuntia pitkin isompia ja pienempiä kujia puolivakavana määränpäänä löytää ilmeisesti kaupungin ainoa levykauppa Galette Records. Ja löytyyhän tuo lopulta, tosin siinä vaiheessa ei ole enää hirveästi aikaa pläräillä koska pitää ehtiä Nîmes’iä  kohti lähtevään junaan (joka ironista kyllä lopulta lähtee puoli tuntia myöhässä). Ihan pätevältä puodilta tosin vaikuttu. Pelkästään vinyyliä ja ok valikoimalta vaikutti.Marseillesta jää lyhyen tutustumisen jälkeen kyllä ihan charmantti, joskin hieman hektinen vaikutelma.

IMG_6252

Laitetaan tähän muutama Ennio Morriconen säveltämä soundtrack, joiden yhdistävänä tekijänä on järjestäytynyt rikollisuus. Musiikki on elokuvista Revolver / Vankikarkuri (Sergio Sollima, 1973), Les Clan de Siciliens / Sisilialaisklaani (Henri Verneuil, 1969) ja La violenza: Quinto potere / Mafian kosto (Florestano Vancini, 1972).