Metallica Through the Never – 3D-elokuvan ensi-ilta elokuussa

Mm. Cannesin elokuvajuhlilla kertaalleen palkitun, unkarilais-yhdysvaltalaisen, trillereihin ja kauhuelokuviin erikoistuneen elokuva-ohjaajan, Nimród Antalin (Kontroll, Vacancy, Armored ja Predators) ohjaama Metallica Through the Never -elokuva tulee teatterilevitykseen elokuun 9. päivä. Kyseessä on rock-konserttielokuva, minkä sisään on kirjoitettu fiktiivinen toimintaa ja jännitystä sisältävä juoni.

Pääosaa Metallica Through The Neverissä esittää Chronicle ja Spider Man II– elokuvissa sekä True Blood -sarjassa näytellyt Dane DeHaan. Mies näyttelee elokuvassa Metallican roudaria, joka joutuu kesken yhtyeen loppuunmyydyn keikan suorittamaan äärimmäisen kimuranttia tehtävää ja huomaa yhtäkkiä elämänsä kääntyneen täysin päälaelleen. Livemusiikin puolesta elokuva sisältää “mustan albumin” täysipitkän livekeikan, mikä on käsikirjoitettu elokuvan juonen sisään. Elokuvan liveosuudet on kuvattu yhtyeen kolmelta Vancouverin keikalta elokuussa 2012.

Mm. tulevan Metallica Through the Never ja Pan`s Labyrinth -elokuvien tuotanto-/ jakeluyhtiön, Picturehousen perustaja Bob Berney hehkuttaa Metallica Through the Neveriä: “Nimrod ja Metallica ovat tehneet elokuvan, mikä todella kuvastaa Metallican ja sen miljoonien fanien henkistä yhteyttä.”  Metallican puhemies ja rumpali Lars Ulrich puolestaan suitsuttaa elokuvaprojektia seuraavasti: “Metallican tapa tehdä asioita on hypätä urallaan ennen täysin kokemattomille osa-alueille ilman alapuolella olevaa turvaverkkoa. Elokuvan työstämiseen käytetyt pari viimeisintä vuotta on ollut siisti ja pyöritystä täynnä ollut ajanjakso, ja me (Metallica) emme ole pelänneet ottaa mitään riskejä tätä projektia tehdessämme. Elokuvassa yhdistyvät kaksi eri maailmaa- Metallican keikka ja rinnakkaistodellisuuden tapahtumat. – Jossain kohtaa ne molemmat yhdistyvät.

Tokihan Metallica on riskejä ottavista bändeistä ehkä se kuuluisin ja suuruudenhulluin. Koskaan emme tosin saa enää tietää, mitä mieltä Cliff Burton-vainaa olisi mahtanut olla asiasta.

[youtube jkyZOF-u7CE]

Ulrich itse vertaa yhtyeensä tulevaa elokuvaa Led Zeppelinin The Song Remains the Same konsertti-elokuvaan. Kuitenkin, vaikka Metallican elokuvaprojektissa onkin takana taatusti maailmanluokan ammattitaidolla ja palavalla intohimolla työhönsä suhtautuva tuotantoryhmä, ei kyseinen elokuvaprojekti näin ennakkotietojen perusteella varsinaisesti vaikuta olevan mikään elokuvahistorian riemuvoitto.

Lähinnä vastaavan tyyppisistä rock-elokuvista mieleen tulee ensimmäisenä Kissin vuoden 1979 camp-huumori/ -action-elokuva Kiss Meets the Phantom of the Park, missä huvipuiston alaisissa luolastoissa kauhukabinettiin robottinukkeja valmistava paha insinööri rakentaa identtisen robotti-Kissin tarkoituksenaan tuhota huvipuistoon konsertoimaan saapuva, oikea Kiss.

[youtube x9HWXi7jnIg]

Tässä vaiheessa kukin voi vain villeimmissä ajatuksissaan kuvitella, mitä Metallican fanit tulevat diggaamaan tästä sankariensa toiminta- ja jännityspläjäyksestä. Lou Reedin kanssa kasaan raavittu tuplafloppilevy ei nähtävästi ollut Metallicalle sittenkään tarpeeksi tarjotakseen faneilleen “jotain aivan uutta”. Mielenkiinnolla, mutta toki silti ennakkoluulottomasti jäämme odottamaan, miten tämä elokuva-aluevaltaus onnistuu Metallicalta. Yhtye tekee ainakin tasan tarkkaan sitä mitä sitä huvittaa.

 

 


Posted

in

, , ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.