Medeia juhlistaa 10-vuotista taivaltaan Tampereella “maailmanloppupäivänä”

Alternative metal -yhtye Medeia juhlistaa 10-vuotista uraansa vuoden ainoalla klubikeikalla, jonka yhtye soittaa Tampereen Klubilla perjantaina 21. joulukuuta, maailmanloppuhan pitäisi tulla samana päivänä. Juhlakonsertin muut esiintyjät ovat Medeian ystäväpiiriin kuuluvat folkpunk-kaksikko Jaakko & Jay ja elektronisilla elementeillä metal-musiikkiaan maustava Khroma.

Vuonna 2002 perustettu Medeia tunnetaan teknisesti haastavasta ja progressiivisia elementtejä sisältävästä death metalistaan. Pian ilmestymisensä jälkeen loppuunmyydyn omakustannedebyytin “Quantum Holocaust: World Domination” (2006) -albumin jälkeen Medeia on julkaissut kaksi muutakin pitkäsoittoa, ”Cult” (2008) ja ”Abandon All” (2010). Parhaillaan kokoonpano valmistelee ensi vuodelle lupailtua neljättä albumiaan.

”Kymmenen vuotta on lyhyt aika. Siihen kuitenkin mahtuu mielenkiintoinen matka eriskummallisesta projektibändistä maailmanlopun sanansaattajaksi. Medeian sisäinen maailma ei ole juurikaan muuttunut vuosien varrella, tutun kieroutunutta ulosantia on lupa odottaa myös jatkossa sairaiden riffien ja monumentaalisten biisien muodossa. Parhaillaan tekeillä oleva teos tulee esittelemään levytrilogian jälkeisen yhtyeen pahansisuisempana ja henkilökohtaisemmin kuin koskaan”, kertoo Medeian kitaristi Samuli Peltola.

KEIKKA
Pe 21.12.2012 Tampere, Klubi

LIPUT
– 10 EUR + toimituskulut Tiketistä
– 13 EUR ovelta