Matti Esko – Järvenpää-Pasila

mattiesko_jarvenpaapasilaTurenki Records, 2015

Medioissa on auliisti suitsuteltu, että kyseinen uutukainen on pitkän linjan laulaja Matti Eskon mittavan uran paras julkaisu. Samaa on todennut veteraaniartisti itsekin.

No, onhan se sitä. Pohtikaa, että tämän vahvan rootsalbumin, countrymausteisesti kulkevan 10 biisin + bonuksen sisältävän kokonaisuuden ovat puoliksi tuottaneet ja sovittaneet steelkitaristiguru Olli Haavisto ja Tapio Kangas & Jorma Hämäläinen.

Järvenpää sessiot ovat taltioitu Haaviston omassa East Wingissa ja Pasila sessiot Hämäläisen “Hämiksen” Studio Popissa. Bonus niin ikään Järvenpäässä.

Koko biisipaketti on yhtä soitannollista ilotulitusta Olli Haavistosta Pekka Gröhniin Joni Leinoon Janne Haavistoon Ninni Poijärveen ja Mika Kuokkaseen. Pasilan päässä musisoivat Anssi Nykänen, Harri Rantanen, Vesa Anttila, Tapio Kangas, Janne Saksa, omat tyttäret Kaisa ja Anna Eskonniemi ja Esa Eloranta.

Laulutuotannosta vastaavat muun muassa Esa Eloranta, Jay Havanna, Pekka Tiilikainen ja Kaisa Eskonniemi. Osan sanoituksista on kirjoittanut Topi Salmi. Lauluvierailijoina Kaisa Eskonniemi, Marko Haavisto & Pouta-haukat, Pekka Tiilikainen.

Mikä oleellisinta, että symppis Matti Esko on tulkinnoissaan selkeästi tohkeissaan hänelle räätälöidystä tuotannosta. Toki hän on diggaillut jo pitkään kantrista, mutta nyt on kuultavissa poikkeuksellista tulkinnallista riemua ja syvää latausta.

Matin väkevä soundi resonoi puuvillapeltojen kaiuista virallisesti hänen ensimmäisellä roots-levyllään.

****