Mastodon lännenseikkailussa

jonah-hex
Jonah Hex elokuvan juliste

Mastodon on vahvistanut työskentelevänsä elokuvamusiikin parissa yhdessä säveltäjä John Powellin kanssa Jimmy Haywardin ohjaamassa Jonah Hex -sarjakuva-adaptiossa.  Elokuvan pääosissa esiintyvät mm. Josh Brolin, John Malkovich ja Megan Fox. Mastodonin Brent Hindsille on varattu myös pieni cameorooli elokuvassa.

Jonah Hex on 70-luvun alkupuolella syntynyt lännensankari, joka poikkeaa vahvasti perinteisistä hyvistä revolverisankareista, sillä hän kasvoiltaan runneltu, väkivaltainen palkkionmetsästäjä, joka pukeutuu Etelävaltioiden univormuun. Hexin seikkailut sisältävät myös yleensä hyvin epäperinteisiä elementtejä, kuten voodoota tai aikamatkustusta. Aikamatkustus oli  myös yksi Mastodonin uusimman Crack the Sky -albumin kantavista teemoista.

Mastodon on myös vahvistanut entisestään huhuja Crack the Sky -albumin mahdollisesta elokuvaversiosta. Rumpali Brann Dailor kertoo Billboard.com haastattelussa, että elokuvan teosta on keskusteltu, vielä nimettömän ohjaajan kanssa ja käsikirjoituksesta on tehty raakaversion kaikkien Crack the Skyn kappaleiden pohjalta. Aikataulusta ei ole vielä tarkempaa suunnitelmaa. Jonah Hex -elokuva tulee näillä näkymin teattereihin kesällä 2010.