Marko Annala erotettiin Mokomasta. Uuden Mokoma-vokalistin esittelevä single “Punainen Kukko 2” ulkona 13.4. Legendaarinen Slumgudgeon palaa takaisin.

EDIT: 2.4
Aprillia! Aprillia!

Marko Annala EI saanut kenkää, mutta Mokoma tosiaan oikeasti lähtee Japaniin keikalle ja soittelee allamainitut kevään keikat.

Lappeenrannan thrash-ylpeyden Mokoman leirissä on tapahtunut merkittävä muutos. Japaniin asti ulottuvalle Mokomaki Rupusaki- kiertueelle valmistautuvan yhtyeen laulaja Marko Annala on yllättäen erotettu yhtyeestä.

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä yhtyeen alkuperäisjäsen/-keulahahmo, aikanaan mm. Pronssinen Pokaali–  yhtyeessä vaikuttanut Annala ei suostunut antamaan Noise.fi:n toimitukselle kommentteja asiaan liittyen. Myös yhtyeen muu miehistö vaikenee Annalan erottamiseen johtaneista syistä toistaiseksi.

Kaikessa hiljaisuudessa yhtyeen oman levy-yhtiön, Sakara-Recordsin toimitusjohtaja, Mokoma-kitaristi Tuomo Saikkonen on koelaulusessioiden jälkeen päätynyt yhtyeen uuden vokalistin valintaan. Saikkonen kertoo vaihtoehtoina yhtyeen uudeksi vokalistiksi olleen mm. Stonen ja Herra Ylppö & Ihmisten Janne Joutsenniemi, Stam1nan ja Wöyh!:n Antti “Hyrde” Hyyrynen”, sekä Kotiteollisuuden Jouni Hynynen, ketkä kaikki kävivät Saikkosen mukaan hiljattain yhtyeen koelauluissa. Kukaan heistä ei kuitenkaan lopulta istunut Mokoman musikilliseen pirtaan, eikä asiaa myöskään helpottanut se seikka, että kukaan heistä ei tuntunut tulevan Mokoman jäsenistön kanssa pohjimmiltaan toimeen, kuten Saikkonen asiaa luonnehtii.

Vastoinkäymisistä huolimatta Saikkonen itse on tyytyväinen uuteen vokalistivalintaan: “Tämä laulajanvaihdos on todella hyvä asia yhtyeellemme. Tunne on kuin olisimme vaihtaneet Joey Belladonnan John Bushiin. Lisäksi uusi vokalistimme tulee niin Sakaralle kuin Mokomallekin huomattavasti halvemmaksi palkolliseksi kuin Annala.” Kuluvan iltapäivän aikana Noise.fi on saanut luotettavasta lappeenrantalaistietolähteestä vihiä, että Annalan 90-luvulla luotsaama, lappeenrantalainen grunge-metallibändi Slumgudgeon puuhaa samanaikaisesti paluuta yli kymmenen vuotta kestäneen hiljaiselon jälkeen. Annala tulee tulevaisuudessa keskittymään ainoastaan Slumgudgeoniin.

Menestyksekkään uran ja yhtyeen repertuaarilla hienon, viimeisimmän 180 Astetta -albumin jälkimainingeissa Mokoma on kuitenkin puskenut itsepintaisesti eteenpäin ja haluaa selkeästikin palata takaisin tiukemmille, perinteitä kunnioittaville death-/thrash-juurilleen ja julkaisee alkavan kuun 13. päivä uuden, toistaiseksi julkistamattoman vokalistin esittelevän Punainen Kukko 2 -singlen, mistä esimakua tarjoilee singlen videosampleri. Saikkonen valottaa asiaa, että seuraava täyspitkä Mokoma- albumi Kurimus Days Revisited tullaan julkaisemaan kiertueen alla. Kyseisellä, uudistuneella kokoonpanollaan Mokoma lähtee myös toukokuun mittaan valloittamaan kotimaan lisäksi Tokion.

Pientä esimakua tulevasta:

 

”Mokomaki Rupusaki 2013” –kiertue

4.5.  Helsinki, Virgin Oil
10.5. Turku, Klubi
11.5. Heinola, Tukkijätkä
25.5. Tokio, Shinkiba Studio Coast