Mark Lanegan Suomeen uuden soololevyn voimin

Screaming Treesista ja Queens Of The Stone Agesta tuttu rock-ikoni ja lauluntekijä Mark Lanegan julkaisee helmikuussa uuden albumin ja saapuu sen tiimoilta myös Suomeen. Lanegan esiintyy yhtyeineen Helsingin The Circuksessa sunnuntaina 26. helmikuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin tämän viikon perjantaina 25. marraskuuta Tiketissä.

Mark Laneganin soolouran tunnusmerkkejä ovat riipaisevan kauniit melodiat ja koskettavat elämäntäyteiset sanoitukset, joiden bluesia miehen tumma ja käheä ääni upeasti täydentää. Laneganin laulujen henkilökohtaiset teemat ja huikeat tunnelmat koskettavat paatuneimmankin kuulijan tuntoja. Miehen ääni on saavuttanut uniikin aseman, jota ei verrata muihin artisteihin, vaan toisin päin.

Mark Lanegan tunnetaan myös grunge-yhtye Sceaming Treesistä, Queens Of The Stone Agesta ja Gutter Twinsistä sekä yhteislevyistä Isobel Campbellin kanssa. Lisäksi Lanegan on tehnyt tiivistä yhteistyötä mm. Martina Topley Birdin, Melissa Auf Der Mauerin sekä Soulsaversin kanssa.

Mark Lanegan julkaisee helmikuussa uuden albuminsa ”Blues Funeral”, joka on ensimmäinen Laneganin soololevy sitten vuoden 2004 albumin ”Bubblegum”. Levyllä soittavat Alain Johannes ja Jack Irons, vierailijoina levyllä kuullaan mm. Greg Dullia ja Josh Hommea. Laneganin jokaisella pitkäsoitolla studioyhtye on koostunut vierailevista muusikoita mukaan lukien grunge-tuottajaguru Jack Endino, Kurt Cobain, Dan Peters, Josh Homme ja PJ Harvey. Laneganin ensimmäinen soololevy ”The Winding Sheet” ilmestyi jo vuonna 1990.

Keväällä Mark Lanegan nähtiin Suomessa yhdessä Isobel Campbellin kanssa loppuunmyydyllä Tavastian-keikalla ja samanlaisella menestyksellä kaksikko hurmasi myös kesän Ruisrock-sunnuntaissa.

Tässä vielä miehen läpimurtoraita Hit the City tuolta edelliseltä soololevyltä, mukana myös PJ Harvey.

KEIKKA
Su 26.2.2012 Helsinki, The Circus
K-18, ovet klo 20

LIPUT
Myyntiin pe 25.11.2011

32 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä
Liput ovelta 35 euroa, mikäli niitä on jäljellä