Maistojen taustalla & Maistotuokio #12 – Saimaan Juomatehdas Tolkku Ale

 

Huomenta/Päivää/Iltaa, Noisen lukijat.

Juhlistaessamme erinäisin tavoin laatuoluiden ja kulttuurin risteämiä, meidän on hyvä pitää mielessä myös ylläpitävät koneistot, jotka mahdollistavat tämän fanituksen. Olemme Brewokratian henkilöstön kesken seuranneet silmät, korvat ja makunystyrät kovana pienpanimokulttuurin kehittymistä ja mahdollisuuksia, etenkin tietysti Suomessa.

Käsityöläispajoja on kartallamme jo yli 50, mutta toimintaa hidastavia ongelmia riittää monella saralla. Kansalaisaktiivisuus hyvän sanan levityksen parissa ei ole yksi niistä. Maamme vanhentuneen alkoholilain lukuisat kiemurat ovat. Mainittuja ongelmia ollaan tälläkin hetkellä käsittelemässä Arkadian lippulaiva-Alkon naapurissa. Mitä tehdä mm. tuotantotekijöiden, verotuksen, myyntioikeuksien, saatavuuden, mainostuksen ja arjen tuontikysymysten kanssa?

Yksi valtakunnan aktiivisimmista ja äänekkäimmistä olutkulttuurin puolestapuhujista on Tolkku Käteen-yhteisö, joka otti vastikään lainsäädäntö-kysymykseenkin hyvin linjakkaasti kantaa. Suosittelemme tämän sanan nimenomaista levitystä, jos yhteisön suuresta työmäärästä pitäisi jokin tietty palanen valita. Suosittelemme kiinnostuneita myös tutustumaan yhteisön Viinarallin lopettaminen-kampanjaan, jonka joukkorahoitus-osio on vielä pari päivää avoinna.

Halusimme Brewokratissa osallistua vaatimattomien pennostemme lisäksi Tolkku Käteen-henkeen osaamillamme keinoilla, joten onneksemme japanilainen kritiikinvaihtajamme, Brewin’ Bomber Lyger, oli taannoin saanut käsiinsä näytteen yhteisön nimikko-olutta.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.