Mahtava Thor vasaroi suomalaisten sydämiin

Sauna Open Air 2009 on nyt löylytelty onnistuneesti (ja jälkilöylyt on levätty kotona) Seuraavassa muutamassa postauksessa festareiden parhaat palat. Keskitytään ensimmäiseksi tärkeimpään. Ei suinkaan vaisusti esiintynyt Mötley Crüe, vaan kanadan lahja maailmalle THOR.

70-luvulla kannuksensa ansainnut bändi on ollut siitä lähtien kulttisuosiossa myös Suomessa. Saunan iltaan Thor latasi kaikki tutut tavaramerkkinsä. Metallia taivuteltiin hampailla entiseen malliin ja kuminaamarit vaihtuvat jo avauskolmikon aikana vähintään kymmenen kertaa. Loppuhuipennuksena nähtiin Loki heittelemässä tulipalloja. Lopuksi mahtava Thor tietenkin armahti pahiksen. Pahis oli kuulemman bändin mielestä kaikken paras ulkopuolinen nemesis. Konnan henkilöllisyyttä paljastamatta tarkemmin, hänet on nähty useasti aiemmin päivällä soittaneen karjalaisen rock-bändin taustavoimissa. Samaisen bändin soittoniekat nähtiin varsin nauttineessa olotilassa diggailemassa yhtyettä.

Saunan keikalta, en valitettavasti saanut kunnon videoita talteen, koska akkuni loppui juuri ratkaisevalla hetkellä. Kuvaajamme otti keikasta reilusti hyviä kuvia ja niitä on tulossa Noisen-sivuillen kattavan festari-raportin myötä. Kuvia löytyy tietenkin myös monesta muusta Sauna-vieraasta.

Tänään oli sitten toinen kattaus. Thor soitti kivenkovan tunnin LevykauppaX:ssä, jossa lähes kaikki keikan yleisöstä innostuivat yhteislauluun Thorin innoittamana. Keikalla oli yhteislaulun myötä äärimmäisen lämminhenkinen tunnelma. Harvoin saa keikalla hymyillä koko tunnin ajan. Vaikka Thorin musiikkilliset arvot ovat kiistanalaiset, on bändin keulakuva keikalla äärimmäisen hauskaa seurattavaa. Thor osoittautui nopeasanaiseksi vitsiniekaksi, lähes stand-up koomikoksi.

Levykauppa X:n keikalla lauteilla nähtiin myös kotimainen Thor koveriyhtye Finthor (huom. kirjoitusasu voi olla väärin), joka keikan jälkeen lupaili kasata rivinsä uudelleen pitkän hiljaiselon jälkeen. Tässä Finthor lavalla yhdessä esikuvansa kanssa laulamassa kappaletta Anger:

Pitkämiehen keikka oli hivenen lyhyempi ja samoja kappaleita kuultiin noin puolet. Keikalla ei ehkä ollut yhtä vapaantunut ilmapiiri, mutta huvittavasti Pitkämiehen sisätilat muuttuivat lähes trooppisen kuumaksi ja ulkoikkunat huurtuivat koskeudesta jo ennen keikkaa. Tällä keikalla Thor taivutti kaksi metallipalkkia. Videossa lähes koko episodi nähtävissä:

Lisää videoita kaikista keikoista löytyy NoiseFi-kanavalta YouTubesta. Kuvia saatavilla lähiaikoina Noisen.fi-livekuvaosiosta.

Manowars for pussies. Hail Thor!