Maailma kylässä esiintyjät moninaisuuden puolesta

Maailma kylässä -festivaali tuo Helsingin Kaisaniemeen 20 konserttia 27.–28. toukokuuta. Ilmaistapahtuma tarjoaa myös työpajoja, taidetta ja toimintaa koko perheelle. Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan festivaalilla lähes 400 näytteilleasettajaa esittelee toimintaansa oikeudenmukaisen maailman puolesta. Festivaalin pääteema on kansalaisyhteiskunta ja alueellinen painotus Latinalainen Amerikka.

Tarjolla on mm. seuraavaa:
– M.A.K.U. Soundsystem on New Yorkissa asuvien kolumbialaisten siirtolaisten perustama kokoonpano, jonka latinalaisrytmeissä jazz, afrobeat ja poliittinen sanoma kohtaavat.
-Cumbiaa ja skata yhdistelevä Che Sudaka puolustaa ihmisten rauhallista rinnakkaiseloa ja mahdollisuutta osallistua poliittiseen päätöksentekoon.
– Kymmenhenkisen Aláfia-yhtyeen musiikissa kulttuuriset rajat kohtaavat, kun pop, rap ja funk yhdistyvät candomblé-uskonnon rytmeihin.
– Festivaalilla esiintyy myös vuoden 2017 Grammy-ehdokas ja Latin Grammy -voittaja, guatemalalaistaustainen Gaby Moreno.
– Ruotsista saapuu puolestaan timba-musiikkia soittava 12-henkinen Calle Real
– Ja Tanskasta palkittu folk-yhtye Afenginn
– Espanjalainen Fuel Fandango valloittaa yleisön indie-tyylisellä elektropopin ja flamencon yhdistelmällään.

Kotimaista esiintyjäkaartia edustavat muun muassa jazzari Dalindéo, folkaava Viitasen Piia, Anna Puu ja Irina. Myös perheen pienimmille on luvassa runsaasti ohjelmaa lastenalue Tenava-Timbuktussa. Lastenorkesteri Mutaveijarit esiintyy festivaalin päälavalla.

Festivaalilla pääsee myös osallistumaan Story Sharing Universe -työpajaan, joka tuo eri taustaisia ihmisiä yhteen jakamaan tarinoitaan. Teatteriryhmä Universumin Story Sharing Café valittiin vastikään Vuoden teatteriteoksi. Palkinnon perusteluna oli ryhmän toiminta ihmisoikeuksien ja humanististen arvojen puolustajana.

Festivaalilla esittäytyy viikonlopun aikana lähes 400 kansalaisjärjestöä, oppilaitosta, viranomaista ja yritystä. Näytteilleasettajien pisteillä on tiedon lisäksi tarjolla runsaasti mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 27.–28. toukokuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.