Lo-Fi-indiebändi Dirty Beaches starttaa Euroopan kiertueensa Helsingistä

Lo-fi -henkistä indie-musiikkia esittävä Dirty Beaches aloittaa syksyn Euroopan kiertueensa Helsingistä Kuudennelta Linjalta. Torstaina 6. syyskuuta ensimmäisen visiittinsä Suomeen tekevä artisti lukeutuu Feistin ja Japandroidsin tavoin Kanadan kiinnostavimpiin ajankohtaisiin vaihtoehtonimiin.

Taiwanissa syntynyt, mutta valtaosansa elämästään Montrealissa viettänyt Dirty Beaches, oikealta nimeltään Alex Zhang Hungtai, on tullut tunnetuksi lo-fi -hengessä äänitetystä vaihtoehtorockista. Artistin tuotantoa on vuosien saatossa verrattu esimerkiksi Suiciden minimalistiseen elektroon, The Crampsin roskarockiin ja Devendra Banhartin freakfolkiin. Dirty Beachesin elokuvalliseksi kuvaillussa musiikissa on kuultavissa kaikuja myös David Lynchin, Wong Kar-wain ja Jim Jarmuschin kaltaisten ohjaajien töistä.

Uransa alussa lukuisia pienipainoksisia levytyksiä julkaissut artisti nousi suurempaan suosioon Dum Dum Girlsia ja Crocodilesiakin julkaisseen Zoo Musicin kautta ilmestyneen ”Badlands”-albumin (2011) myötä. Arvostelumenestys keräsi ylistystä ympäri maailmaa, ja levy nostettiin artistin kotimaassa Kanadassa Polaris Music Prize -ehdokkaaksi.

Viime aikoina Dirty Beaches on esiintynyt niin Primavessa ja Pitchfork Music Festivalilla kuin yhteiskeikoilla Xiu Xiun, Cultsin ja Frankie Rose and the Outsin kanssa.

Kuudennen Linjan ovet avataan klo 19.00 ja tapahtuma päättyy klo 22.00 mennessä.

KEIKKA
To 6.9.2012 Helsinki, Kuudes Linja

LIPUT
10 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti.