Livearvostelut
Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis.
Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis.
Ensimmiseksi lavalle kipusi helsinkilinen Cold Cold Ground, josta on mahdotonta kertoa mainitsematta sen kaikkein silmiinpistvint elementti, joten hoidetaan asia pois pivjrjestyksest heti kttelyss: tarkoitan siis hiritsevn pelottavaan jnis-maskottipukuun pukeutunutta kitaristi Mr. Bunnya. Ihme ja onni ettei tuo ilmestys eksynyt festivaalin jlkeisen yn alkoholinhuuruisiin painajaisiini. Musiikillisista ansioiltaan yhtyeen kolkko konerokki kuulosti melko lupaavalta, mutta kankea lavaesiintyminen kertoi omaa kieltn siit, ettei keikkoja ole taidettu viel kovin montaa tehd. Setin loppua kohden meininki kyll hiukan parani, mutta rutkasti kehittymisen varaa Cold Cold Groundilla tuolla saralla viel on. Melko outo pts bndilt oli mys jtt vlispiikit kokonaan, no, spiikkaamatta, yht "kiitos" murahdusta lukuun ottamatta. Tyylivalinta kenties, mutta huono sellainen, kun kyse on kuitenkin vasta ensiaskeleitaan ottavasta orkesterista. Kohtalaisen mielenkiintoinen uusi tuttavuus kaikesta huolimatta. Eik edes pelkstn Mr. Bunnyn ansiosta.
Seuraavana vuorossa oli Diablerie, joka on varmasti monille uusi nimi, mutta tosiasiassa porukka julkaisi debyyttialbuminsa jo seitsemn vuotta sitten. Pian sen jlkeen yhtye tosin hajosikin, aktivoituen uudelleen vasta viime vuoden puolella. Itse kuulun siihen (luultavasti melko harvalukuiseen) joukkoon, joka kyseisen Seraphyde debyytin aikanaan hankki, ja siksip odotinkin yhtyeen keikkaa mielenkiinnolla. Seraphide kun sislsi lhes loistavia biisej, joita levyn onneton tuotanto tehokkaasti sabotoi. Mutta enp saanut kyseisi kappaleita parempisoundisina nytkn kuulla Retkue soitti mys uutta tuotantoaan, joka kuulosti osaksi hyvlt, osaksi taas omaan makuuni liian blackmetalliselta blastbeateineen kaikkineen. Esiintymisen yhtye hoiti mallikkaasti, eik ihme, soittajien cv:ist kun lytyy useitakin levyttneit yhtyeit. Scorngrainin Slipknot-tyyliseen kauhuleffamaskeeraukseen sonnustautunut laulaja vieraili lavalla ern mttbiisin aikana, joka taisi olla Impaled Nazarenen Sadhu Satana, eli kavereiden kesken Vittusaatana - ellen sitten aivan totaalisesti erehdy.
Esiintyj numero kolme oli toinen tapahtuman ulkomaalaisvahvistuksista, eestilinen Finish Me Off. Bndi lienee thn menness keikkaillut lhinn kotimaassaan, mutta siell ilmeisesti kohtalaisen paljon, rutinoituneen ptevst lavaesiintymisest ptellen. Ryhmn musiikki, jossa kuului kauhallinen Deftonesia, ruokalusikallinen Fear Factorya ja ripaus Soilworkia, toimi mys varsin hyvin, vaikkei jrin omaperist ollutkaan. Kaiken kaikkiaan hyvin valmiin kuuloinen bndi, jolla saattaisi olla mahdollisuuksia isompaankin suosioon. Jotain tst silti puuttui; mitn suuria elmyksi keikka ei tarjonnut eik jaksanut oikein pit otteessaan loppuun asti. Yhtyeen nimen mukaisia tunteita se ei kuitenkaan onneksi herttnyt.
Scorngrain oli selvsti illan odotetuin akti ja nimen se onkin tst viisikosta tunnetuin. Keikkakokemusta ja fanikantaa bndille on jo ehtinyt kerty, mik keikallakin nkyi, vaikka mitn moshpitteja ei tll yleismrll aikaan saatukaan. Itse en yhtyeen Cyberwarmachine-debyytille oikein lmmennyt, mutta kakkoslevy 0,05 sen sijaan esitteli tiukan, kone-elementtej thrash/deathmetalliin harkitusti, mutta taitavasti yhdistelevn bndin. Mainitun albumin pirullisen mukaansatempaavat "hitit" bermensch ja Teaspoonful olivatkin keikan parasta antia. Yhteenveto: onnistunut keikka selkess nousujohteessa olevalta metallibndilt.
Paras oli kuitenkin vasta tulossa. Jokerina pohjalla oli nimittin festivaalin todellinen yllttj, ruotsalainen Man.Machine.Industry, jolle oli langennut illan ptsbndin paikka. Hyvin epkiitollinen tehtv tuikituntemattomalle yhtyeelle, tss vaiheessa kun yleis oli jljell en pelkk kourallinen suurimman osan liuettua paikalta Scorngrainin jlkeen. Man.Machine.Industry kuitenkin esiintyi, laulaja J.Bergman etunenss, sellaisella leuat auki loksauttavalla vimmalla ja intensiteetill, ett olisi luullut yhtyeen olevan Helsingin Glorian sijasta Ozzfestill. Nin se on tehtv! Yhtyeen Static-X:n mieleen tuova asenne-/konemetallimiske ei sinns ollut mitn maata mullistavaa, mutta liveshow korvasi musiikilliset puutteet tss tapauksessa lhes sataprosenttisesti. Koko tapahtuman ehdoton valopilkku, niin allekirjoittaneen kuin varmasti muidenkin paikallaolleiden mielest. Keikan jlkeen bndin myyntipydlt ostettiinkin suurinpiirtein kaikki, mit ei oltu naulattu kiinni. Heja Sverige!
Findustrial Metal Festival pttyi siis positiivisissa merkeiss, vaikka kokonaisuutena ehk hiukan vaisuksi jikin. Mikn yleismenestys tapahtuma ei ollut, mik lienee johtunut voittopuolisesti tuntemattomasta bndikaartista, eik pesiintyj Scorngrainkaan viel mikn kassamagneetti ole. Itsellni ei yhtyevalinnoista suurempaa valitettavaa kuitenkaan ole, ja tulipahan jlleen tutustuttua uusiin, mielenkiintoisiin nimiin. Enkhn ole paikalla mys seuraavassa FMF:ss, mikli sellainen jrjestetn. Sinnehn voisi muuten vaikkapa legendaarinen It-Saksa tulla heittmn comeback-keikan
Pieni klikki auttaa, pidä Noise hengissä!
ISO KIITOS!