Lisäyksiä Rock the Beachiin, kärkenä The Gaslight Anthem ja Airbourne

Helsingin Hietaniemen uimarannalla kesäkuussa järjestettävä kolmipäiväinen Rock The Beach -festivaali saa hienoja lisäyksiä jo valmiiksi upeaan esiintyjäkattaukseensa. Nyt on varmistunut, että New Jerseylle kunniaa tekevä yhdysvaltalaisbändi The Gaslight Anthem, australialainen hard rock -yhtye Airbourne, Suomen punk-tulokkaiden kärkikaartiin lukeutuva Pää Kii sekä brittiläinen Rolo Tomassi täydentävät Rock The Beachin esiintyjälistaa. Jo aikaisemmin julkistettuja Rock The Beach -esiintyjiä ovat Green Day, Rammstein, Thirty Seconds To Mars, Queens Of The Stone Age, Stone Sour ja Kotiteollisuus.

The Gaslight Anthem julkaisi kesällä neljännen albuminsa ”Handwritten”. Kyseessä on jo pitkään punkrock-piirien suosiossa operoineen yhtyeen major label -debyytti ja levyn myötä The Gaslight Anthem onkin noussut myös isompien yleisöjen suosioon kansainvälisesti.

Airbourne on tullut vuorostaan tunnetuksi erityisesti timantinkovista live-esiintymisistään ja maineensa myötä yhtye on päässyt lämmittelemään mm. Iron Maidenia, Mötley Crüeta, Motörheadia ja The Rolling Stonesia. Bändin kehuttu kakkoslevy ”No Guts, No Glory” (2010) löysi tiensä myös Suomen albumilistalle. Uutta levyä Airbourne on lupaillut ensi kevääksi.

Helmikuussa perustettu Pää Kii on mm. Kakkahätä-77, Nazi Death Camp ja Heartburns -yhtyeistä tutun Teemu Bergmanin uusi bändi. Yhtyeen perjantaina julkaistulta debyyttialbumilta lohkaistulla ”Rakkaus repii meidän kappaleiksi taas” -singlellä vierailee myös Tehoseikoittimesta tuttu Otto.

Ison-Britannian Sheffieldistä ponnistava Rolo Tomassi lukeutuu tämän päivän erikoisimpiin ja omintakeisimpiin yhtyeisiin. Bändi seikkailee rankan hardcoren, taidejazzin ja punkin välimaastossa ja muodostaa aivan omanlaisensa musiikkiyhtälön. Solisti Eva Spencen vokaaliosuudet vaihtelevat murinasta huutolaulun kautta kuiskaukseen ja kaikkea tätä säestävät keskimääräistä parempaa matikkapäätä vaativat riffirytmitykset.

Muita esiintyjiä Rock The Beachiin julkistetaan kevään mittaan.

ROCK THE BEACH
Helsinki, Hietaniemen uimaranta
Ke 26.6.2013 ja pe-la 28.-29.6.2013

LIPUT
Kolmen päivän Rock The Beach -liput myynnissä nyt hintaan 150 euroa + toimituskulut Lippupalvelun sekä Tiketin myyntipisteissä