Levyarvostelut

Revengine – PromoCD II

Etelä-Pohjanmaalla osataan muutakin kuin kreikkalais-roomalaista, siitä muistuttavat kotimaan skeneä Revenginen pojat. Järjestyksessään toisella demollaan II Revengine tarjoilee melodista, säröilevää ja hyvin soitettua modernia hard rockia. II on siinä mielessä tyylilajissaan harvinaisuus, että lätyltä löytyy ihan oikeita biisejä, jotka jäävät jopa soimaan päässä. Avausbiisi F(r)iend on sekoitus melodista fiilistelyä ja räkäistä särövallia, ja varsinkin kertosäe osuu maaliinsa. Biisi alkaa hiipien takaperoisella kitaralla, uunottaa kuulijan odottamaan Poets of the Fallia… jota ei onneksi kuitenkaan tule, vaan selvästi riehakkaampaa tuuttausta. Mistään tusinahevistä ei silti ole kyse, rauhallisempaa ja syvällisempää otetta edustaa mainio Yet Here We Are – ainakin ensi alkuun, sillä biisi etenee kuin huomaamatta reippaampaan menoon, jättäen koko levystä hyvän maun korviin.

II sisältää neljä biisiä, joista ei löydy suurempia vikoja. Biisit pursuavat pohjalaista ahdistusta, soljuen nätisti eteenpäin, etenkin laulaja/kitaristi Antti Jokiranta on taitava kaveri. Kitarat ovat erittäin hyvän kuuloiset, riffit ovat dynaamisia, jopa dramaattisia. Myös komppiryhmä hoitaa hommansa oivallisesti. Näissä omalla budjetilla ja kokonaan omin voimin tehtävissä demoissa on usein vikana tyylittömät ja/tai rupuiset soundit, mutta Revengine on osannut ottaa tässäkin asiassa niskalenkin useimmista kaltaisistaan. Eihän soundimaailma demoilla kaikkein tärkein asia voi olla, mutta mielestäni se antaa hyvin hoidettuna artistista yksinkertaisesti ammattimaisemman kuvan. II on siis hyvätasoinen osoitus Revenginen kyvyistä, Seuraavaksi pitäisi saada bändi erottumaan jollain tavalla joukosta. Biisimateriaali on jo riittävän hyvää, eikä Revengine missään tapauksessa kalpene musiikillisesti monen suuressakin suosiossa olevan levyttävän yhtyeen rinnalla. Ehkäpä ahkera keikkailu ja pitkäjänteisyys tuovat vielä kaivattua tulosta? Toivotaan niin.

Arvosana : 3/5
Arvostelu julkaistu : 2009-02-13
Arvostelija : Ville Kuitunen

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.