Levyarvostelut


Skitliv - Amfetamin


Skitlivillä kahdesti entinen Mayhem-vokalisti Maniac kokeilee siipiensä kantavuutta omillaan, mutta ainakin Amfetamin-debyyttijulkaisulla lopputulos kuitenkin menee liian usein suuremmaksi tai pienemmäksi räpiköimiseksi. Kahdesta studiokipaleesta ja kuudesta livevedosta koostuva julkaisu pitäisi kannen perusteella koostua "black noise/doom metalista", joka tässä yhteydessä tuntuisi tarkoittavan hitaasti junnaavia enemmän sludgen kuin doomin suuntaan viittaavia riffejä, satunnaista feedbackia ja vastaavaa surinaa sekä Maniacin tuttua narskutusta.

Levyn arveluttavin hetki on sijoitettu heti alkuun nimikappale Amfetaminin muodossa. Itseään toistava ja liikaa painoa Maniacin sekä tällä kappaleella vierailevan Attila Csiharin vokaaleille antava kappale on ei kykene saamaan aikaan minkäänlaista hypnoottista tilaa ja introksikin se on aivan liian pitkä. Kakkoskappale Slow Pain Coming (Cold Spring Mix) taasen onkin jo levyn parasta materiaalia, kirskuvan ja massiivisen äänivallin, hitaasti takovien rumpujen ja Maniacin korinan sulautuessa onnistuneeksi keitokseksi.

Seuraavaksi kuultavat konserttitallenteet yrittävät toistaa tätä samaa kaavaa, mutta soundillisesti ollaankin jo selvästi heikommissa maisemissa. Ohuemmaksi käynyt äänimaisema ei kykene luomaan sellaista vaikutelmaa kuin toivoisi ja myös livemuodossa kuultava Slow Pain Down on vain varjo studioversiostaan, Amfetaminista nyt puhumattakaan. Muutkaan livekappaleet eivät kykene herättämään oikein minkäänlaisia tunteita ja jääkin sellainen olo, että ne olisivat studioversioina huomattavasti kiinnostavampia. Hetkellisesti biisit onnistuvat vetämään maailmaansa, mutta liian usein huomaa vain odottavansa seuraavan kappaleen alkua.

Skitlivissä on kuitenkin potentiaalia, mutta silti tämän julkaisun tarkoitusta on hieman hankala käsittää. Luulisi, että olisi ollut helpompi vain samantien nauhoittaa kunnollinen täysipitkä ja jättää puolivillaiset, studiokappaleisiin verrattuna huomattavasti vähemmän mielenkiintoisia yksityiskohtia sisältävät livekappaleet kokonaan väliin.

Pisteet: 3/5


Kotisivu: www.myspace.com/skitliv777
Julkaistu: 2008-10-23
Toimittaja: Jukka Jääskeläinen