Levyarvostelut

Ever Since The Day – Stay Silent Forever

Turkulaisen rintaliivitehtaan kellarikerroksessa nauhoitettu, miksattu ja masteroitu Stay Silent Forever kuulostaa lähtökohdistaan huolimatta varsin edustuskelpoiselta lätyltä. Häpeilemättömän tarttuvaa postgrungea taotaan amerikkalaisten esikuvien malliin, ja kakkoseksi jäädään vain budjettipuolella. Esimerkiksi kotoiseen kollegaan Poets of the Falliin nähden tämä bändi on paljon sympaattisempi tapaus. Tietty sisäsiistiys ja vaarattomuuden tunne jäävät totta kai karvaaksi sivumauksi, mutta se johtuu ehkä enemmän genrekonventioista kuin bändin hissuttelevasta asenteesta.

Demon kaksi biisiä muodostavat tyylikkään paketin, jossa esiin nousevat etenkin laulaja-kitaristi Karin mallikas baritoni, komeat stemmalaulut ja bändin kaikin puolin tiukka soitto. Tässä vaiheessa yleensä kirjoitetaan, että bändille voi povata suurempaakin menestystä, ja että matkalla suosioon sitä omaperäisyyttä pitäisi vielä saada soundiin. Nähdäkseni Ever Since The Day on kuitenkin omassa genressään täysin valmista kauraa levy-yhtiön ahmittavaksi.

Arvosana : 4/5
Arvostelu julkaistu : 2008-09-07
Arvostelija : Lauri Myllymäki

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.