Levyarvostelut

Jonde – Täs O Ollu Kaikenlaista

Jonde, eli elokuva-aliakseltaan Joonas Saartamo, on parempi näyttelijänä kuin räppärinä.

Täs o ollu kaikenlaista toimii niiltä osin kuin Polar Soul on kyhännyt hektisiä biittejä – erityisesti nimiraita (yhdessä R2:n kanssa), Kummituslaakso feat. Puppa J sekä myöskin Pupan mestaroima Myrkytetty kansa. Jonden räppäys on varsin keskinkertaista; tai itse asiassa se on teknisesti huonoa, ja tuntuu siltä että innolla, vauhdilla ja hengellä Jonde pyrkii paikkaamaan taidon puutetta – osittain kyllä onnistuenkin siinä. Levyn biittien ollessa pääosin huikeaa tasoa pääsee Jondekin monesti kuin koira veräjästä.

Polar Soulin lisäksi laadukkaita biittejä levylle on tuottanut Jake da Brake (sekä Phat-A-Phat kaksi ja Flam yhden). Jaken Kaiken keskellä ja todella loistavalla Superjannen kertosäkeellä ryyditetty Liikentees ovat jo mainittujen Polar Soulin mestariteosten lisäksi levyn huippukohtia.

Se on todettava, että Jondella on selvästi sanottavaa. Natot, EU:t, sodat ja tehotuotannot saavat kuulla kunniansa. Täs on selvästi ollu kaikenlaista Jondella, mutta ajatustyötä on kuitenkin ehditty tehdä samalla. Riimien kustannuksella puhutaan paljon asiaa, eikä pelkästään “minkkien kyntämisestä” tai lestin maistumisesta. Välillä Puppa J laulaa luikauttaa hieman Baabelin vaaroista ja muutenkin näyttäisi olevan poliittisesti samoilla linjoilla Jonden kanssa. Niin, poliittisesti – kyseessä on paljon politiikkaa sisältävä levy.

Levy-yhtiö 3rd Rail Music on viime aikoina osoittanut olevansa maan kärkikaartia julkaisukatalogillaan. Jondenkin levyssä on nähtävillä ja kuultavilla että paljon tehdään kolmannella raiteellä töitä ja asenteella jokaisen julkaisun suhteen. Levyn kannet esimerkiksi ovat jälleen todellista huippulaatua – samoin tuotanto.

Oikeastaan Täs o ollu kaikenlaista soi vain ja ainoastaan ajoittaisten huikeitten biittien tähden. Heikommatkin tuotannot ovat hyviä, ja parhaat loisteliaita. Jondella sen sijaan tekniikka ei vaan riitä jotta sitä jaksaisi kuunnella. Kun lisätään vielä se kuumottava, hyperaktiivinen äänensävy, on fiilis ajoittain jopa luotaantyöntävä.

Arvosana : 3/5
Arvostelu julkaistu : 2008-08-13
Arvostelija : Perttu Kantonen

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.