Levyarvostelut

Paulus Mertanen – Muutoksen Jälkeen

Muutoksen jälkeen on joensuulaisen Paulus Mertanen toinen EP. Mittaa julkaisulla on tosin vain kolmen biisin ja neljäntoista minuutin verran, joten itse puhuisin mieluummin sinkusta. Muutoksen jälkeen on äänitetty muutamassa päivässä, tuottaja Aapo Hellmanin ja hänen tuttavapiirinsä avustuksella. Kasaan on saatu kitaravetoista, 90-luvun Seattle-bändien suuntaan kumartavaa ronskia rockausta.

Pieni Lapsi kasvaa kasvamistaan junnaavan kitaravallinsa avulla. Kappaleesta tulee etäisesti mieleen Don Huonojen Sydänpuu. Laulu on upotettu lähinnä vain yhdeksi instrumentiksi muiden lomaan. Kudos ei säväytä ensihetkillään, mutta onnistuu lopulta nousemaan kelvolliseksi perusrockaukseksi. Pauluksen ääni on kappaleessa enemmän esillä, mikä tuo osaltaan ongelmia. Mies kun ei ole mikään varsinainen kultakurkku, vaan laulu uppoaa samaan tusinakastiin niin monen muun yrittäjän kanssa.

Lyhytsoiton päättävä Pilvet on aavistuksen rauhallisempi ja polveilevampi sävellys. Lupaavasta menosta huolimatta kappale kompastuu vanhaan tuttuun pulmaan – tulkintaan. EP:llä on hyvät puolensa, mutta kokonaisuutena se jättää vielä toivomisen varaa.

Arvosana : 3/5
Arvostelu julkaistu : 2008-03-27
Arvostelija : Jukka Kastinen

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.