Levyarvostelut

Käyttöohje – Vihreä Sydän

Käyttöohje on tamperelainen yhden pojan orkesteri, joka soittaa pelkistettyä ja tunteisiin vetoavaa poppia. Akustisen kitaran lisäksi EP:llä kuullaan myös satunnaisesti rumpuja, naislaulua sekä altto- ja sopraanonokkahuilua. Käyttöohje – joka myös Aapo Hellmanina tunnetaan – on soittanut itse kaikki soittimet.

Omien sanojensa mukaan vielä edellisen Sinusta sinulle -EP:n aikaan Käyttöohjetta jopa hävetti näin herkän materiaalin tekeminen. Eikä ihme, sillä lauloihan jo Noitalinna huraa! aikoinaan miestenvessoissa turpiinsa saavista undulaateista. Aapo Hellman ei ole kuitenkaan aivan mikä tahansa siivekäs, vaan hän onnistuu luovimaan karskien kaljankittaajien keskellä ilman pelkoa osumista.

EP:llä on kuusi laulua, joiden aikana käyvät ilmi Käyttöohjeen hyvät ja huonot puolet. Parhaimmillaan Käyttöohje on aidosti koskettava. Sen todistaa vaikka Järvi-kappale, jonka aikana Aapo tunnustaa voimiensa riittämättömyyden. Laulut ovat tarkoituksellisen naivistisia. Välillä käydään jo lähellä tahatonta komiikkaa, mutta hauraan tulkinnan ja riittämättömien laulutaitojen avulla Käyttöohje välttää kuitenkin pahimmat karikot.

Vihreä sydän sisältää musiikkia, jolle on vaikea antaa arvosanaa. Sen tekniset ansiot ovat varsin vaatimattomat, mitä ei onneksi edes yritetä peitellä. Jotain poikkeuksellisen kiehtovaa levyssä silti on. Sen kuunteleminen saa hymyn jopa kaltaiseni vannoutuneen kyynikon huulille. Se on jo hyvä saavutus.

Arvosana : 3/5
Arvostelu julkaistu : 2007-10-22
Arvostelija : Jukka Kastinen

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.