Levyarvostelut

Chris Caffery – Pins And Needles

Respektiä saa promoinfon mukaan Savatage– ja Heaven-keppimies Chris Caffery oikein rutkasti osakseen telluksen hevipiireissä. Tiedä sitten, ovatko respektin takana sitten kuitenkin kulmapubin pojat Länsi-Düsseldorfista vai ketkä, mutta kitaristina Caffery painii ainakin improvisointikyvyn kanssa hieman kevyemmissä sarjoissa, teknisesti riittävää taitoa kyllä on. Onpahan herra nyt kuitenkin pukannut taas levyn ilmoille. Sen anti taitaa jäädä nyt kuitenkin suosiolla rajan toisille puolille kuunteluun. Härmää ei näin puolivillaisella tuotteella kannata lähestyä.

Kun Krisu on päättänyt hoidella vielä itse laulupuolen ja sortuu saksofoninkin töräyttelyyn, ollaan jo siinä rajoilla, että rajansa kunnianhimolla. Olisi pitänyt iskän vetäistä korville ja käskeä naapurin pojan hoitaa vokaaliosuudet. Nyt viivan alle jää paketti mukavihaista tusinametalliakin kehnompaa rypistystä kulmat kurtussa Amerikan kuulijakuntaa ajatellen. Edes peruskitaristisoolon omilla herkuilla, eli taivaita syleilevillä sooloilla, ei päästä paljoa nautiskelemaan.

Kaiken kaikkiaan Cafferyn pojan uutukainen on taas niitä levyjä, joissa lopun bonusraitakin muotoutuu vitsiksi. 13 kidutusviisun jälkeen askelsin jo muutenkin kallonkutistajaa kohti. Lienee herra Cafferyn suurimmat ansiot nykyään olla osana Trans-Siberian Orchestraa ja sen kiertueita. Toisaalta hyvä niin, nostaapahan herra itsensä tällä tavoin kunnialla pinnalle, Chrisin omat teatterimetallin kokeilut kun menevät tälläkin levyllä ns. metsähallituksen puolelle. Levyn selkein viesti on instrumentaalibiisi Qualdio, joka näyttää sen suunnan, mitä Chrisin pitäisi kulkea. Ja muistaa pitää turpansa kiinni.

Mitä tästä nyt sitten vielä pitäisi sanoa. No, herra kiersi tämän kevään Kotipellon kanssa Euroopan klubeja. Sääli Timoa. Ja kuunnelkaa se Alex Skolnickin osuus biisissä Sad, onpahan vaihtelua edes sen odottelu.

Arvosana : 1/5
Arvostelu julkaistu : 2007-05-29
Arvostelija : Gao

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.