Levyarvostelut

Ever Since The Day – Through My Eyes

Välillä kriitikon homma muistuttaa hieman muusikon duunia. Tai oikeastaan rehellistä rokkia soittavan yhtyeen hommaa. Kun rokkari pähkäilee sävellystyön lomassa, että miten saisi biisinsä erottumaan massasta, ihmettelee kriitikko, että miten sanoa jälleen yleispätevät kehut ja kehitysehdotukset ilman, että toistaa taas kerran tuttuja fraaseja. Niin kuin vaikka nyt. Ever Since The Day -yhtyeeseen voisi soveltaa täysin samoja höpinöitä, joita on tullut toisteltua liiankin kanssa. Perusta hyvä, soitto kulkee, omaleimaisuutta tarvitaan, jne.

Yksi piirre yhtyeessä tosin saa aikaan tavallista enemmän ihailua. On vaikea uskoa, että valtaosa näin vaivattomasti toimivan orkesterin jäsenistä on ollut demon myötä ensimmäistä kertaa eläissään studiossa. Räväkkä rock saa pään nyökyttämään hyväksyvästi heti ensitahdeista asti, eikä vimma hellitä loppua kohti lainkaan. Biisimateriaalikin pysyy tiukkana alusta loppuun ja kaikista kappaleista aistii puhdasta soittamisen riemua. Ei hullumpaa, jätkät!

Se vain on väistämätön tosiasia, että bändi kamppailee elintilasta täyteen ahdetuilla markkinoilla. Räväkkää rokkia löytyy pohjolasta niin kovin paljon. Mutta kun kyseessä on erittäin nuori bändi, vasta vuoden vanha, ja lähtökohdat ovat näin hyvät, niin en näe mitään estettä menestymiselle. Se vain vaatii satoja ja taas satoja tunteja treenisvääntöä, jotta timantti hioutuisi valmiiksi, mutta mihinkäs sitä on kiire. Ei muuta kuin lisää biisejä, lisää keikkaa ja lisää demoja. Minä ainakin kuulisin kaikkia noita mielelläni.

Arvosana : 4/5
Arvostelu julkaistu : 2007-02-22
Arvostelija : Saku Schildt

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.