Levyarvostelut

Saaga – Like A Whisper

Saaga tarjoilee viiden biisin EP:n verran folk-sävytteistä akustista “maailmanmusiikkia”. Saagan musiikista tulee hieman mieleen Euroviisuissa nähdyt kansanmusiikkisävytteiset esitykset, joissa kansanmusiikkivaikutteet ollaan alistettu pop-musiikin kapeaan muottiin. Saaga kuitenkin säilyttää musiikissaan rakkauden sävellyksiin eikä sorru liikaan muotoiluun. Bändi tarjoilee ihan mukavan kuuloista äänikuvaa, jota ei ole onneksi tuhottu synteettisillä ällö-elementeillä kuten kaikuisilla konekompeilla. Akustisesti mennään, ja se on hienoa.

Saaga tarjoilee selkeitä melodiakulkuja ja hyvin ennalta-arvattavia rakenteita. Soittotaito ja laulutaito on tuttua ammattikoulutuksen saaneiden muusikoiden tasoa. Melodiat ja akustisten soitinten miellyttävän luonnollinen sointi hivelee korvaa, mutta pitemmän päälle huonosti lausuttu englanti ja persoonaton, hento lauluääni alkavat vaivata. Laulaja ei ole huono, mutta laulusta ei oikein välity mitään. Mielestäni sopiikin kysyä, miksi englanti on valittu esityskieleksi. Suomeksi voisin nähdä tämän toimivan paljon paremmin.

Biiseistä tulee mieleen välillä Sarah Brightmanin akustisemmat kappaleet, sillä myös kelttivaikutteita on putoillut sekaan. Kappaleet ovat ulkokultaisia: niiden alta ei paljastu mitään kovin erikoista. Kiitollisena ilmaisutavan valinnasta näinä sähkökitaran ja samplerin dominoimina aikoina on kuitenkin pakko todeta, että jotain lisää pitäisi keksiä. Pitää saada lisää dramatiikkaa, rumuutta, kauneutta tai herkkyyttä. Jotain, mikä saisi kuuntelemaan levyn uudestaankin.

Arvosana : 3/5
Arvostelu julkaistu : 2007-03-05
Arvostelija : Juha Luomala

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.