Levyarvostelut

Treeball – Liars In Love

Treeballin tuoreen Liars in Love -levyn innoittajana on toiminut Richard Yates, jonka yhdestä novellista myös levyn nimi on napattu. Levyn teema pyörii kadotetun rakkauden ympärillä, mikä sinänsä luo oivan kasvualustan Astrid Swanin ja Nick Trianin duetoille, joissa parisuhteeseensa pettynyt pari katsoo peruutuspeiliin kysellen toisiltaan mikä meni pieleen. Musiikissa on kuultavissa kaikuja Cotton Matherista Beatlesiin ja rosoisimmillaan levy edustaa powerpop-genreä tyylikkäimmilään.

Levyn avaava nimikkobiisi Liars in Love toimii duettona mainiosti. Biisistä tulee kaukaisesti mieleen Wilcon Summer Teeth -levyn tunnelma. Kertosäkeen sovitus ja soitinnus ovat täysosumia. Muita esille nostettavia kappaleita ovat levyn kakkosraita Let Me Out of Here, joka on kuin It’s a Shame About Rayn aikaista Lemonheadsia, sekä kolmosraidaksi sijoitettu Under My Skin. Liars in Loven ilotulitusmainen alku hiipuu hiukan loppua kohden, mutta varsinaisia huteja ei levyltä löydy. Teksteiltään levy jää hiukan etäiseksi enkä sanoituksista ainakaan itse löytänyt tietä valaistukseen.

Tuottajana ja radioäänenäkin tunnettu Triani osaa ammentaa kitarapop-perinteestä juuri ne oikeat ainekset saaden lopputuloksena syntyviin kappaleisiin puhallettua tarvittavaa sielukkuutta. Swanin kuulas ääni toimii mainiona kontrastina bändikavaljeerinsa joskun hiukan hapuilevaan laulantaan. Ajattoman kitarapopin ystäville suositeltava hankinta.

Arvosana : 4/5
Arvostelu julkaistu : 2006-04-15
Arvostelija : Hog Hansson

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.