Levyarvostelut

Käyttöohje – Sinusta Sinulle

Käyttöohje on Tampereen Annalassa vaikuttavan Aapo Hellmanin yhden miehen projekti, jonka ensimmäinen tuotos Sinusta sinulle -ep tarjoilee sympaattista kitarajamittelua. Bändi ei peittele vaikutteitaan, joista vahvimmat ovat eittämättä Ville Leinonen ja Liekki. EP:n leppoisista rakkauslauluista paistaa läpi myös Absoluuttinen Nollapiste, jonka Aapon monotoninen laulu silloin tällöin tuo mieleen.

Kaikki kolme biisiä kertovat rakastumisesta lieveilmiöineen. Mahdoton haave on melko löysää tunnelmointia, johon nokkahuilu antaa pientä piristystä. Leijailen on vieläkin rauhallisempi ja sen intialaisia vivahteita kuunnellessa ajatukset todella alkavat leijailla. Onnistunut veto siis. Minimalistisen ilmaisun linjoilla jatkaa myös Pelottaa, joka rullaa hieman reippaammin, sillä sähköskeba ja basso kuuluvat selvemmin.

Käyttöohjeen oman Solmu Records -yhtiönsä kautta julkaisema debyytti on hauskaa kuunneltavaa, ja ajatukset pysyvät kautta äänitteen varsin lämpöisinä. Hatunnosto herra Hellmanille, joka on omakätisesti myös äänittänyt, miksannut ja masteroinut kiekkonsa sekä työstänyt sen kannet. Varsinaista musiikkityyliä en pahemmin ymmärrä, mutta kyllä tällaiselle fiilistelylle luulisi kuulijoita löytyvän.

Arvosana : 3/5
Arvostelu julkaistu : 2005-08-31
Arvostelija : Olli Koikkalainen

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.