Levyarvostelut

(International) Noise Conspiracy, The – Armed Love

Kun bändi ilmoittaa tavoitteekseen kapitalismin tuhoamisen musiikkinsa voimalla, ei kyseistä orkesteria voi ohittaa vain olankohautuksella. Kyseisen mielenilmaisun takana on ruotsalainen The (International) Noise Conspiracy. T(I)NC on viime aikoina jo klassikon maineeseen nousseen hc-bändi Refusedin tuhkista noussut rockbändi.

Refusediin verrattuna T(I)NC on pudonnut todella kauas puusta. Kun Refused oli puhdasta hardcorea, niin T(I)NC:n soundi on revitty hyvinkin suoraan 70-lukulaisesta rockista. Ei aivan heti tulisi mieleen, että samaiset miehet ovat veivanneet aikaisemmin hardcorea.

Armed Loven tuottajana oli amerikkalainen, jo legendan asemassa oleva Rick Rubin. Miehen tuotantolistalta löytyy sellaisia nimiä kuin Beastie Boys, Run D.M.C., Slayer, Red Hot Chili Peppers ja Johnny Cash. Eipä siis yllättävää, että Armed Love on tuotannollisesti ensiluokkaista tavaraa. Tiedä sitten, miten paljon Rubinin kädenjälki näkyy itse biiseissä. Voisi ainakin kuvitella, ettei Rubinin kaltaista miestä kannata ottaa vain vähän nappeja huvikseen kääntelemään.

Armed Love on tasaisen vahva levy koko 40 minuutin mitaltaan. Henkilökohtaisesti tällainen aurinkoisessa kukkaisrock-hengessä väännetty materiaali ei ole ollut kaikkein kiinnostavinta tavaraa, mutta T(I)NC onnistuu Armed Lovella naittamaan yhteen erittäin hyvin tuloksin pirteän urkuvetoisen rockin ja kantaaottavat sanoitukset. Tajunnanräjäyttäjäksi Armed Lovesta ei ihan ole, mutta useammat kuuntelukerrat nostavat levyn kerta toisensa jälkeen mielenkiintoisemmaksi, eikä siihen tunnu kyllästyvän sitten millään.

Arvosana : 4/5
Arvostelu julkaistu : 2004-08-09
Arvostelija : Tero Kallio

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.