Levyarvostelut

Distillers, The – Coral Fang

A grower, as they say. Ensikohtaamiseni näiden amerikantislaajien kanssa ei ollut ruusuinen. Näin jonkin videon MTV:llä, ja tuomitsin yhtyeen oitis mitäänsanomattomaksi punkpoppikseksi. Toinen kohtaaminen oli niin ikään audiovisuaalinen. Drain My Bloodin nähtyäni ajattelin, että onpa tarttuva biisi. Samalla The Distillersin musiikillinen linja alkoi hahmottua. Kyseessä ei ole vain punkkia popisti veivaava pumppu, vaan tarttuvia melodioita eräänlaiseen alternativesävytteiseen stonerpunkiin taidokkaasti ymppäävä rockorkesteri. Kun nyt sain Coral Fang –levyn käsiini puolisen vuotta sen ilmestymisen jälkeen, tajusin Brody Dallen olevan loistava biisintekijä ja laulaja.

Coral Fang on todella vahva rocklevy. Tarttuvuus, energia ja hienot laulumelodiat ovat avainsanat, mutta moni albumin kappaleista olisi harmaata keskitasoa, jos ei mikin äärellä olisi Dallen kaltainen persoonallinen vokalisti. Karheasta kähinästä puhtaan melodisen laulun kautta räkäisempään tyyliin ulottuva ilmaisullinen skaala on vaikuttava. Verifiksaatiostaan huolimatta myös naisen sanoituksissa on tavallista enemmän substanssia.

Albumi tarjoaa enimmäkseen reippaita ralleja à la Dismantle Me ja Die on a Rope, mutta hitaammat The Gallow Is God –tyyliset laulut ovat paitsi tärkeitä vaihtelun kannalta, myös monesti ne kestävimmät esitykset. Erinomaisen ensimmäisen puoliskon jälkeen taso laskee jonkin verran, mutta meno tyssää lopullisesti vasta Death Sexin kaksitoistaminuuttiseen punkvingutteluun, jota ei kyllä jaksa erkkikään.

Coral Fang on loistolevy, joka muutti allekirjoittaneen festarisuunnitelmat. The Distillers ei enää ole yksi bändi muiden joukossa, vaan pakkonähtävyys. Jos olet matkalla Provinssiin tai Hultsfrediin, suosittelen ehdottomasti tämän aktin katsastamista.

Arvosana : 4/5
Arvostelu julkaistu : 2004-06-17
Arvostelija : Tom Sundberg

Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.