Levyarvostelut


Mass Hypnosis - Disin4mation


Jo toinen kroatialainen bändi reilun kuukauden sisään. Syykin toki on selvä, kroatialaisen Geenger Recordsin julkaisema oli myös edellinen levy eli True-orkesterin Still Life. Nyt käsissä on kuitenkin enemmän melodeathin ja metalcoren sekainen debyyttialbumi bändiltä, joka on jo levyn nimestä lähtien ottanut selkeän yhteiskuntakriittisen linjan.

Disin4mation on hyökkäys mediaa, uskontoa, sotaa, poliisivaltioita ja monia muita yhteiskunnan epäkohtia vastaan. Jo biisin nimet (Media Brainwash, Shadowed (Population Under Control), The Vatican Method) kertovat oleellisen lyyrisestä sisällöstä ja kun tähän lisätään "välisoittoina" mm. Matrix-agentti Mr. Andersonin "ihminen on virus" -monologi ja näyte stand-up-legenda George Carlinin taidoista niin konteksti on aika selkeä.

Musiikillisesti Mass Hypnosis pärjää kohtuullisesti aggressiivisen mättämisen puolella, vaikkei mistään uusia uria uurtavasta näytteestä olekaan kyse. Parhaimmillaan bändi kuitenkin nousee jopa Soilworkin tasolle asti ja Disin4mation osoittautuu loppujen lopuksi yllättävän hyväksi tuotokseksi - vahva kolmonen.

Pisteet: 3/5


Kotisivu: www.myspace.com/masshypnosis1
Julkaistu: 2010-07-12
Toimittaja: Tero Kallio