Leonard Cohen tuo “vanhat ideat” myös Suomeen

Tammikuussa kiitellyn Old Ideas -nimisen 12. studioalbuminsa julkaissut kanadalainen laulaja-lauluntekijä ja runoilija Leonard Cohen saapuu esiintymään Helsingin Sonera Stadiumille sunnuntaina 2.9. Legendaarinen taiteilija palaa konserttilavoille juuri ennen 78-vuotissyntymäpäiväänsä.

Yhä tänä päivänä Cohen tunnetaan intensiivisistä konserteistaan, jotka usein venyvät kolmetuntisiksi. Tiedossa on ainutlaatuinen ilta, jonka aikana kuullaan Cohenin tunnetuimpia kappaleita – kuten First We Take Manhattan, Hallelujah, Dance Me To The End Of Love, I’m Your Man – taiteilijan yli 40 vuotta kestäneen levytysuran varrelta sekä kappaleita uudelta Old Ideas -levyltä.

Cohen tunnetaan siitä, että hän viimeistelee ja hioo tekstejään vuosikausia. Uutta Old Ideas -levyä odotettiin peräti kahdeksan vuotta, mutta odotus palkittiin sitäkin ruhtinaallisemmin. Huimia arvosteluja osakseen saanutta albumia on kuvailtu täydellisenä jatkumona taiteilijan tyylipuhtaalle levytysuralle. Uusi levy meni listaykköseksi Suomen lisäksi yli kymmenessä maassa. Musiikin lisäksi Cohen on julkaissut myös runokokoelmia, joista viimeisin on Kaipauksen Kirja (2008).

Old Ideas World Tour 2012 -kiertueen muusikot ovat tuttuja jo vuosien 2008–2010 maailmankiertueista, joka käsittivät peräti 247 konserttia ympäri maailmaa. Syyskuussa Helsingissä Leonard Cohenia säestää hänen kiertuekokoonpanonsa orkesterinjohtajana Roscoe Beck (basso). Mukana ovat myös Bob Metzger (kitara) ja Neil Larsen (koskettimet), Javier Mas (kielisoittimet), Dino Soldo (puhaltimet), Rafael Gayol (rummut) ja Alex Bublitchki (viulu). Cohenin kanssa lavalla laulamassa nähdään Sharon Robinson sekä The Webb Sisters eli Charlie ja Hattie Webb.

KEIKKA
Su 2.9.2012 Sonera Stadium, Helsinki
klo 19.00, ovet auki klo 17.00

LIPUT
Lipunmyynti alkaa perjantaina 30.3. Menolipussa ja Lippupalvelussa, ennakkomyynti Menoklubin jäsenille on jo käynnissä osoitteessa www.menolippu.fi/menoklubi
Liput: 99 / 89 euroa + toimituskulut