Legendaariset Blind Boys of Alabama sekä James Hunter Six Suomeen loka-marraskuussa

Suomalaisia hemmotellaan loka-marraskuussa kahden huippukokoonpanon voimin, kun viidellä Grammylla palkittu Blind Boys of Alabama sekä brittiläinen rhythm and blues -suosikki James Hunter Six saapuvat konsertoimaan maahamme.

Blind Boys of Alabama esiintyy 29.10. lokakuuta Tampere-talossa sekä 30.10 Savoy-teatterissa, Helsingissä. James Hunter Six nähdään puolestaan 1.11. Helsingin Nosturissa ja 2.11. Lahdessa Möysän Musaklubilla. Liput kaikkiin konsertteihin ovat jo myynnissä lippukaupoissa.

The Blind Boys of Alabama on ympäri maailman arvostettu gospel-musiikin elävä legenda. Yhtye on saanut Grammy-palkintojen lisäksi lukuisia muita tunnustuksia ja elämäntyöpalkintoja ja mm. nimityksen Gospel Music Hall of Fame -kaartiin.

The Blind Boys of Alabama perustettiin jo runsaat 70 vuotta sitten, ja sen laulajat on nähty lavalla monenlaisia eri musiikkigenrejä edustavien artistien, kuten Eric Claptonin, Princen ja Tom Waitsin kanssa. Heidän debyyttisinglensä, Can See Everybody’s Mother But Mine, ilmestyi 1948 ja viimeisin julkaisu, Almost Home, vuonna 2017.

James Hunter nousi musiikkimaailman tietouteen runsaat kymmenen vuotta sitten, 2006, People Gonna Talk -julkaisunsa myötä. Se nousi Billboard Blues -listan kärkeen ja saavutti Grammy-ehdokkuuden sekä kiittävät arvostelut ympäri maailman. Sittemmin James Hunter on konsertoinut ahkerasti niin konserttisaleissa kuin klubeilla.

Nyt Hunterilla on takanaan soolona ja yhtyeensä kera jo seitsemän albumia, joista helmikuussa ilmestynyt tuorein kantaa nimeä Whatever It Takes. Suomeen Hunter saapuu Six-luottokokoonpanonsa kera ja tarjoaa kuulijoille aimo annoksen niin bluesia kuin soulia. Yhtyeessä ovat mukana: Jonathan Lee (rummut), Lee Badau (baritonisaksofoni), Damian Hand (tenorisaksofoni), Andrew Kingslow (koskettimet, perkussiot) ja Jason Wilson (basso).

Blind Boys of Alabama
29.10 Tampere, Tampere-talo
30.10 Helsinki, Savoy-teatteri

James Hunter Six
1.11 Helsinki, Nosturi / Klub Elmo
2.11 Lahti, Möysän Musaklubi