Lamb of God yrittää uudelleen Tuskaan, Amot ja Strato tarjoilevat klassikkolevyjään

Pohjoismaiden suurin metallifestivaali Tuska avaa portit ensi kesänä 18. kertaa. Aiempien vuosien tapaan Suvilahden tapahtumakenttä täyttyy omistautuneesta festivaalikansasta ja kovan luokan bändeistä. Erikoiserä kolmen päivän lippuja myynnissä nyt.

Lamb of God pyrkii uudelleen Tuskan lauteille parin vuoden takaisen keikan peruuntumisen jälkeen BÄndi nähdään ensimmäistä kertaa Tuskan päälavalla. Kesällä 2015 valikoivasti Euroopassa keikkaileva yhtye on tunnettu raa’an tarkasta kitaroinnista, matalalta räyhäävästä laulusta ja grindaavasta livemeiningistä.

Amorphis ottaa Tuska-yleisöä sarvista ja vie sen aikamatkalle vuoteen 1994. Melodisen death metallin merkkipaalu, ”Tales From The Thousand Lakes”, juhlii 20-vuotista taivaltaan ja soi Suvilahdessa kokonaisuudessaan. Bändin säveltäjä-kitaristi Esa Holopainen kuvailee ainoata pääkaupunkiseudulla kuultavaa teemakeikkaa näin: ”Tales soitetaan toki kokonaan ja visuaalisuuteen panostetaan tuon ajan henkeen sopivalla tavalla. Niin ja kitarat viritetään C-vireeseen ja jalat vedetään tukevaan haara-asentoon.”

Myös Stratovarius tarjoilee Tuskassa klassikkokamaa. Power metal -kvintetti sähköistää ”Visions”-täyspitkänsä liveformaattiin ja tulittaa kymppiraitaisen alusta loppuun takuuvarmalla otteella. Bändin breikkanneelta albumilta löytyy muun muassa biisit ”Kiss Of Judas” ja ”Black Diamond”, jotka lukeutuvat bändin pitkän uran tärkeimpiin tekeleisiin.

Lisärähinää Tuska-julkistusten ensimmäiselle kierrokselle tuovat ruotsalainen Bombus ja jenkkiryhmä The Sword.

Tapahtuma-alueen kuuma peruna tulee olemaan Tuskan lanseeraama Black Dining -ravintola. Mustan keittiön mustan menun mustan puhuvissa annoksissa huomioidaan festarikävijäin lihattomat ja lihalliset dieetit. Black Dining -serviisistä vastaavat mustasukkaiset tarjoilijat. Mustempi ruoka, synkempi mieli.

Rajoitettu erä kolmen päivän Tuska-lippuja tulee myyntiin tänään torstaina 30.10. erikoishintaan alkaen 115 euroa (sis. lippukaupan palvelumaksun). Erikoiserä on myynnissä 24.12. saakka tai niin kauan kuin lippuja riittää. Liput ostettavissa Tiketin verkkokaupasta sekä lipunmyyntipisteistä kautta maan klo 09.00 alkaen. Muista lippukategorioista ja -hinnoista tiedotetaan myöhemmin.

Kolmen päivän festivaalilipun voi ostaa yhdessä Tuska 2015 pre-paidan kanssa. Pure Waste -yrityksen valmistamat Tuska-t-paidat on tehty 100 % kierrätetyistä tekstiileistä. Lipunoston yhteydessä t-paidan hinta on 18 €, toimitustavaksi voi valita noudon Tiketin Helsingin myymälästä tai postituksen. Levykauppa Äx:n verkkokaupasta paidan voi ostaa hintaan 25 €. Hintoihin lisätään mahdolliset toimituskulut.


Posted

in

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.