Kymmenennen Dark River Festivalin ensimmäiset kiinnitykset julki

Raskaamman musiikin ystävien kesänlopettajaiset vietetään myös ensi vuonna Karhulassa, kun järjestyksessään kymmenennet Dark River Festivalit järjestetään 16.–17.8.2013. Tapahtumapaikkana tuttuun tapaan Kotkan Laajakoski, ja Honkalan ampumahiihtostadion. Kyseessä on pitkäikäisen tapahtuman kymmenenvuotiskekkerit, ja pikkuhiljaa muodostuva esiintyjälista myös merkkipäivää alleviivaavan muikea.

Rauhallisesti mutta päättäväisesti profiiliaan nostanut tapahtuma ylsi viime elokuussa uuteen kävijäennätykseen. Laajakosken Honkalassa pidetyt metallifestarit keräsivät kahtena päivänä yhteensä 1 500 katsojaa. Sanomattakin selvää, että ensi vuonna ennätykset menevät jälleen kerran uusiksi.

Ensimmäisten julkistettavien esiintyjien joukosta löytyy ensi vuonna odotetun viidennen albuminsa julkaiseva “suometallin” yksinvaltias, Oululainen Kalmah. Mukana myös viiden vuoden hiljaiselon jälkeen tänä syksynä näyttävän paluun metallikartalle tehnyt Pain Confessor Hämeenlinnasta. Yhtyeen neljättä albumia Incarcerated on varauksetta kehuttu bändin parhaaksi aikaansaannokseksi, joten odotukset myös keikkojen suhteen ovat katossa. Kevyemmän laidan edustus tipahtaa tänä vuonna tulevaisuuden glam rock -toivo Santa Cruzille, jota jo uransa alkutaipaleella hehkutetaan tarttuvien melodioidensa ja peräänantamattoman asenteensa puolesta bändiksi, jota suomalainen rock n’ roll on jo pitkään kaivannut. Kotipaikkakunnan kunniaa ensi elokuussa puolustaa vanhaan liittoa ja heavyn perinteitä Black Sabbathin ja Candlemassin hengessä kunniottava Kreyskull.

Tämä uusin Pain Confessor on muuten melkoista mäiskettä.

Lisää esiintyjiä ilmoitetaan tipottain kevään mittaan. Stay tuned.