Kylesa sludgaa jälleen Suomen suuntaan

Sludge/stoner-metallia, crust-punkia ja raskasta vaihtoehtorockia soittava yhdysvaltalaisbändi Kylesa palaa kahden vuoden tauon päätteeksi Suomeen. Tiistaina 14. tammikuuta Tavastialla toteutuvan keikan ohjelmiston täydentävät progressiivisesta ja riffivetoisesta metallista tunnettu kanadalaisyhtye Sierra sekä norjalainen hardcore/stoner-viisikko Jagged Vision. Illan molemmat lämmittelijät on kiinnitetty Kylesan hiljattain perustamalle Retro Futurist -levymerkille.

Keväällä kuudennen studioalbuminsa ”Ultraviolet” julkaisseen Kylesan vyöryvän soundin tunnetuimpia elementtejä ovat Laura Pleasantsin ja Phillip Copen vuorottelevat mies- ja naislaulut sekä kahden rumpalin tarjoama lyömäsoitintulitus. Entisten kiertuekavereidensa Mastodonin ja Baronessin tavoin vaihtoehtoisen metallimusiikin kiinnostavimpiin lukeutuva yhtye saavutti suuremman yleisön huomion vuonna 2009 ilmestyneen ”Static Tensions” -läpimurtolevyn myötä.

Useita kertoja Suomessa niin klubeilla kuin festivaaleillakin vieraillut Kylesa nähtiin viimeksi maassamme talvella 2012, jolloin bändi soitti kolmen keikan minikiertueen.

KEIKKA
Ti 14.1.2014 Helsinki, Tavastia

LIPUT:
– Ennakkoon Tiketistä alk. 21,50 EUR
– Ovelta 22 EUR