Kuuma kauhukirjoittaja Simon Barrett saapuu Night Visions -festarille esittelemään kaksi leffaansa

Ensi viikolla Helsingissä käynnistyvän kaikkien aikojen suurimman Night Visions -festivaalin vieraslista vahvistuu kärkinimellä, kun Simon Barrett saapuu Los Angelesista Helsinkiin esittelemään kaksi festivaaliohjelmiston kohuelokuvaa.

Simon Barrett saapuu Night Visions -festivaalille esittelemään elokuvansa YOU’RE NEXT (Yhdysvallat 2011/2013) ja V/H/S/2 (Yhdysvallat/Indonesia 2013). Ensin mainittu on vuoden kansainvälisesti kovin kauhumenestys, joka on pelkästään kotimaassaan ansainnut tuotantokustannuksensa takaisin jo yli 18-kertaisina. Jälkimmäinen on kohuttu jatko-osa antologiaelokuvaan, joka yhdistää edeltäjänsä tavoin joukon sukupolvensa lahjakkaimpia elokuvantekijöitä pureutumaan kauhu- ja fantasiateemoihin omintakeisilla otteilla.

Barrett (s. 1978) on kohonnut sukupolvensa käsikirjoittajien kärkikastiin viimeisen kolmen vuoden aikana. 2000-luvun alussa elokuvauransa aloittaneen kirjoittajan nousukiito liittyy kiinteästi hänen työpariinsa, ohjaaja Adam Wingardiin. Wingard on toistaiseksi ohjannut kaikki Barretin kirjoittamat menestykset: kylmäävän sarjamurhaajatarinan KAMMOTTAVA TAPA KUOLLA (A Horrible Way to Die, Yhdysvallat 2010) sekä jaksot viime vuoden kohutuimpiin antologiaelokuviin V/H/S ja THE ABCS OF DEATH. Maineen kasvaessa Barrett on kokeillut siipiään myös ohjaajana: sekä ensimmäisen V/H/S-elokuvan että nyt Night Visions -ohjelmistossa nähtävän V/H/S/2:n kehystarinat ovat Barretin kirjoittamia ja ohjaamia.

Nyt riippumattoman elokuvan parissa kyntensä teroittanutta Barrettia kutsuu myös Hollywood: Warner Bros. kiinnitti miehen vastikään kirjoittamaan filmatisointia brittikirjailija Jon Stockin vakoojaromaanista Dead Spy Running.

Barrett on paikalla Helsingissä keskiviikkona 30.10. elokuvansa V/H/S/2 Suomen-ensi-illassa sekä lauantaina 2.11. elokuviensa YOU’RE NEXT ja V/H/S/2 näytöksissä.

30.10.–3.11.2013 Helsingin elokuvateatteri Maximissa ja Kinopalatsissa järjestettävän Night Visions Maximum Halloween 3013 -festivaalin ennakkomyynti on käynnistynyt ennätyksellisen vilkkaana. Yleisön suosikeiksi ovat toistaiseksi kohonneet avajaiselokuva GRAVITY, maailmanloppukomedia THE WORLD’S END sekä Israelin genretaitureiden Aharon Keshalesin ja Navot Papushadon trilleriuutuus BIG BAD WOLVES, jonka Quentin Tarantino vastikään nimesi vuoden 2013 parhaaksi elokuvaksi.