Kuinka välttää eilinen WKND-kaaos

Eilinen WKND-festivaalin liikennekaaos tukki koko Vihdintien useiden tuntien ajaksi ja moni lipun hankkinut varmasti missasi ainakin Skrillexin ja todennäköisesti myös David Guettan, koska puoli yhdeksän aikaan (puoli tuntia ennen Guettan aloitusaikaa) autojono oli edelleen reilun viiden kilometrin päässä alueessa ja kävelijöitä samoilla etäisyyksillä hyvin paljon.

Luukin alue on logistisesti todella hankalassa paikassa, koska Vihdintie on käytännössä ainut reitti päästä suoraan alueen porteille. Jos tänään olet menossa taphtumaan, pyri välttämään kaikin keinoin Vihdintielle menoa. Pahin ruuhka on Kehä 3:n ja Luukin välillä, mutta eilisten raporttien mukaan jono on alkanut jo Kehä 1:n sisäpuolelta, joten koko Vihdintie kannattaa tänään pistää pannaan, ei paljon haittaa jos matkaa tulee 25km ylimääräistä, jos samalla välttää 2-3 tunnin autojonossa istuskelun.

Vältä tätä tietä kuin ruttoa tänään!

Muutama vaihtoehto autolla paikalle pääsyyn toki on. Ainakin eilen sivutiet olivat vielä kohtuullisen väljiä. Tässä pari vaihtoehtoa.

n. 6 km pidempi

n. 12km pidempi

n. 16 km pidempi

myös n. 6km pidempi, mutta pikkutietä

Helpompaa matkantekoa ei noistakaan reiteistä toisaalta voi luvata, tänään luulisi ihmisten jo aktiivisesti etsineen vaihtoehtoisia reittejä, joten nuokin voivat olla täysin tukossa. Pohjoisesta päin luulisi pääsevän hieman helpommin, mutta sinne pääseminen on melko pitkän matkan takana, jos etelästä on tulossa.

Erilaisia vaihtoehtoja kannattaa itse etsiskellä vaikka tuolta Google Mapsistä, aloita vaikka tästä tilanteesta. Tuossa tilanteessa B on siis WKND-festivaalin pitopaikka.

Parkkipaikkoja ei alueen lähistöllä edelleenkään ole. Eilenkin autoja alkoi olla tienposkeen pysäköitynä melko paljon. Jos suinkin pystyt käyttämään polkupyörää, niin se on varmasti nopein tapa liikkua. Vaikka matkaa olisi parikin kymmentä kilometriä, niin se menee polkupyörän selässä hieman leppoisammin kuin kävellen tai tuskaillessa autossa.

Joka tapauksessa varaa matkaan aikaa. Alueen hankala sijainti ei yksinkertaisesti mahdollista nopeaa kulkuyhteyttä. Ne keskustasta lähtevät bussit muuten kulkevat sitä samaa Vihdintien tukosta pitkin, joten niistä ei paljon hyötyä ole, eikä HSL:n linjojen kapasiteetti yksinkertaisesti riitä millään tällaista tapahtumaa varten.