Klubit syöksyvät kapinan ja anarkopunkin ytimeen

Tampereen ja Turun Klubilla ollaan huhtikuun lopussa kapinan ja punkin ytimessä. Keskiviikkona 29.4 ja torstaina 30.4. yhteisellä keikalla nähdään anarkopunkin veteraani Steve Ignorant Slice of Life -yhtyeensä kanssa, nouseva brittitrubaduuri Louise Distras sekä amerikkalainen, realistinen tarinankertoja Bryan McPherson.

Englantilainen Crass toi todellisen anarkismin punkiin vuonna 1977. Uransa alusta asti suoran toiminnan ja eläinoikeuksien puolesta sekä rahan valtaa vastaan taistellut yhtye ehti vuoteen 1984 jatkuneen uransa aikana jättää lähtemättömät jäljet musiikkikulttuuriin. Ignorantin ura on jatkunut aktiivisena Crassin jälkeen.

Musiikillisesti Slice of Life puhuu Ignorantille uusilla keinoilla: pianolla, akustisella kitaralla ja bassolla tuotettu materiaali on herkintä anarkotavaraa koskaan, mutta todellakin: vaikka Slice of Life operoi perinteistä punkia pehmeämmillä arvoilla, kaiken pohjalla on yhä ajatus välittämisestä ja epäkohtiin puuttumisesta.

Nuori ja vihainen Louise Distras on elävä ja potkiva jatke brittiläiselle kapinalle. Billy Braggin ja Joe Strummerin näyttämällä tiellä ylpeästi kulkeva nuori artisti julkaisi Dreams from the Factory Floor -debyyttialbuminsa vuonna 2013, jonka jälkeen Distras on ollut koko ajan tienpäällä. Suomessa “punkin uusi Joan Jett” esiintyi viimeksi kesällä 2014.

Bostonissa kasvanut Bryan McPherson yhdistää folkin ja punkin, eikä epäröi käsitellä hankalia aiheita lauluissaan. Yksilönvapaus on McPhersonille pyhä ja kipeä asia: Bryan McPherson kertoo biiseissään tarinoita, joissa on arpia ja taistelua, mutta aina suurta tunnetta ja kunnioitusta maailmankaikkeutta kohtaan.

Lisäksi Louise Distras ja Bryan McPherson esiintyvät vapunpäivänä 1.5. Helsingin Hakaniemen torilla, jonka jälkeen kaksikko jatkaa kiertueelle Manner-Eurooppaan.

KEIKAT

ke 29.4. Klubi Tampere
Steve Ignorant’s SLICE OF LIFE (UK), LOUISE DISTRAS (UK), BRYAN McPHERSON (USA)
Liput: 10 e (ovelta 13 e)

to 30.4. Klubi Turku (ILTA)
Steve Ignorant’s SLICE OF LIFE (UK), LOUISE DISTRAS (UK), BRYAN McPHERSON (USA)
Liput: 10 e (ovelta 12 e)

pe 1.5.
Helsingin työväen vappu 2015
klo 13.15 Hakaniemen tori: Louise Distras & Bryan McPherson