Klubimusiikin huippunimi Example palaa Suomeen

Viime kesänä tuhansia ihmisiä Provinssirockin jättitelttaan kerännyt klubimusiikin huippunimi Example palaa Helsinkiin ensi keväänä. Examplen edellinen konsertti Helsingin Nosturissa myytiin nopeasti loppuun. Tällä kertaa hän esiintyy Helsingin The Circuksessa lauantaina 23. maaliskuuta. Liput maksavat alkaen 29 euroa, ja ne tulevat myyntiin Tiketissä keskiviikkona 19. joulukuuta.

Example (Elliot John Gleave, s.1982) on englantilainen laulaja ja rap-artisti, jonka taiteilijanimi on peräisin hänen nimensä etukirjaimista sekä latinan kielestä E.G., exempli gratia. Example on haastatteluissaan maininnut kiinnostuneensa hiphop-musiikista Snoop Doggin ja Wu-Tang Clanin innoittamana jo 1990-luvulla. 2000-luvun alussa Example toimi myös UK garage -musiikkipiireissä MC:nä, jonka seurauksena hän tutustui laajemmin brittiläiseen elektroniseen musiikkiin.

Vuonna 2011 Example nousi brittilistan ykköseksi Changed The Way You Kissed Me -hitillään. Kuluvan vuoden aikana Example on keskittynyt neljännen, The Evolution of Man –albuminsa, valmisteluun ja menestys on jatkunut mm. Calvin Harrisin tuottaman We’ll Be Coming Back –hitin siivittämänä. Lisäksi Example on kirjoittanut The Wanted -poikabändin hittisinglen Chasing The Sun.

KEIKKA
23.3.2012 The Circus, Helsinki

LIPUT
29 eur + toimituskulut Tiketistä
Lipunmyynti alkaa 19.12. klo 9.00